Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a fost trecuta in subordinea ministrului delegat pentru proiecte de infrastructura, Dan Sova, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa inceapa procedura juridica prin care atributiile companiei sa fie delimitate, a anuntat miercuri, la Palatul Victoria, vicepremierul Liviu Dragnea.

"Ministrul Dan Sova se va ocupa de marile proiecte, inclusiv de autostrazi, iar la Ministerul Transporturilor vor ramane drumurile nationale", a spus Dragnea, citat de Mediafax.

Dan Sova si Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, urmeaza sa se puna de acord care este cea mai buna procedura de separare a CNADNR, a mai spus vicepremierul, potrivit Agerpres.

El a precizat ca separarea atributiilor CNADNR nu va presupune si reacreditarea companiei la nivel european, deoarece autoritatea de management pentru Programul Operational Sectorial Transport va ramane la ministerul de resort.

La finele anului trecut, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, coordonat de ministrul delegat Dan Sova, a fost autorizat de Guvern sa ceara in Adunarea Generala a Actionarilor a CNADNR divizarea societatii in doua noi companii nationale, respectiv Compania Nationala de Autostrazi si Compania Nationala de Drumuri.

Compania Nationala de Autostrazi va functiona sub autoritatea acestui nou departament, iar Compania Nationala de Drumuri Nationale va fi organizata sub autoritatea Ministerului Transporturilor.