Microsoft a anuntat miercuri ca va renunta la sistemul de mesagerie instant online Windows Live Messenger fiind inlocuit pana in 15 martie de sistemul de telefonie pe internet Skype, care a fost achizitionat in mai 2011 de catre compania americana, transmite AFP.

Microsoft a trimis un e-mail utilizatorilor de Messenger invitandu-i sa treaca la Skype folosind aceleasi informatii de inregistrare pana la termenul limita.

"Puteti face schimb de mesaje instant sau sa discutati prin video, exact ca inainte, si puteti descoperi de asemenea noi modalitati de a pastra legatura cu Skype prin intermediul telefoanelor sau a tabletelor", a scris Microsoft in mesajul transmis utilizatorilor.

Gigantul american a anuntat in noiembrie intentia de a inceta activitatea Windows Messenger pentru a implementa in 2013 programul Skype. Messenger va disparea din toate tarile, cu exceptia Chinei, a mai transmis Microsoft.

Tranzitia a inceput la sfarsitul anului 2012 prin lansarea noii versiuni a Skype, care permite utilizatorilor sa se conecteze cu contul de Microsoft. Microsoft a achzitionat Skype Technologies (companie fondata in anul 2003) in anul 2011, suma tranzactiei fiind de 8,5 miliarde de dolari.