Listarile pachetelor minoritare de actiuni la Transgaz si Nuclearelectrica reprezinta restante in acordul cu FMI si vor fi realizate pana la sfarsitul lunii martie, a declarat joi premierul Victor Ponta.

"Trebuie accelerata procedura managerilor privati, avem restanta cu Transgaz si Nuclearelectrica pe care le indeplinim pana la 31 martie", a spus primul ministru, intr-o conferinta de presa de aproape doua ore dedicata prezentarii starii economice a Romaniei.

O alta restanta in acest acord este legata de CFR Marfa, unde este nevoie de o "decizie politica" care va fi discutata "impreuna cu presedintele (Traian Basescu) cu delegatia FMI" care urmeaza sa vina la Bucuresti in perioada urmatoare.

Recent, guvernul a amanat pana la finele lui 2013 termenul limita pentru vanzarea unor pachete minoritare la companiile de stat, printre care Romgaz, Nuclearelectrica, CFR Marfa, Transgaz sau Tarom.

Potrivit angajamentelor cu Fondul Monetar International, Guvernul ar fi trebuit ca pana la finele lui 2012 sau inceputul lui 2013 sa plaseze pe piata de capital pachete de actiuni ale companiilor Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia, Elcen Bucuresti, CFR Marfa, Tarom, Hidroelectrica, Romgaz si Nuclearelectrica.

Pana in prezent, s-a reusit o singura listare a unui pachet minoritar de actiuni, in cazul Transelectrica, care a adus venituri de 38 milioane euro.