​Compania SOCAR din Azerbaijan a deschis la Targu Neamt cea de-a 14 sa benzinarie din tara si la aceasta unitate testeaza un proiect pilot, montand o tableta cu care cei care intra in cafeneaua benzinariei pot naviga pe internet. Tableta este un model Samsung, iar compania ar putea instala terminale similare si in alte benzinarii, daca primeste reactii pozitive de la clienti, au spus pentru HotNews reprezentantii SOCAR.

Statia SOCAR din Targu NeamtFoto: SOCAR

SOCAR, Compania Petroliera de Stat si de Gaze Naturale din Azerbaijan. a deschis marti la Targu Neamt cea de-a 14-a sa benzinarie din tara, dupa o investitie de 800.000 de euro. Un amanunt interesant este faptul ca in cafeneaua benzinariei clientii au la dispozitie o tableta marca Samsung.

Cei de la SOCAR spun ca nu este doar o initiativa de marketing, ci ca un astfel de terminal este util pentru clientii care o folosesc pentru a intra pe Facebook, pe e-mail sau pe Google Maps. Tableta este prinsa cu un fir rezistent in stilul celor din magazinele de tehnologie si se gaseste in cafeneaua benzinariei, Cafe Nar.

In functie de reactia clientilor se va decide daca vor fi montate tablete si la alte benzinarii din tara. SOCAR, companie cunoscuta datorita implicarii in proiectul Nabucco, a deschis in 2011 prima statie de alimentare in tara si acum are 14, toate in zona Moldovei.

Compania are 220 de angajati in tara si va deschide statii de alimentare si in Bacau, Focsani si Roman. Pe plan mondial SOCAR are venituri anuale de peste 10 miliarde dolari si numarul de angajati trece de 50.000.