Procedurile de numire a managementului privat "ar trebui sa se incheie in aprilie" la Transgaz, in vreme ce in cazul Romgaz acestea "sunt mai indelungate", a afirmat marti ministrul Economiei, Varujan Vosganian. El a adaugat ca in ceea ce priveste Oltchim, "Maine voi depune un memorandum in Guvern in legatura cu perspectivele Oltchim. Avem deja un punct de vedre pe care l-am prezentat FMI, CE si BM. In principiu dansii au agreat ca formula pe care o vom prezenta public maine", a precizat Vosganian, adaugand insa ca "Reprezentantii FMI dau prea putine sanse unei formule viabile pentru Oltchim."

Varujan Vosganian despre managementul privat:

In legatura cu Romgaz procedurile sunt mai indelungate.

La Transgaz procedurile ar trebui sa se incheie in aprilie.

Ramane in discutie chestiunea noilor constructii - Complexul Energetic Hunedoara si Complexul Energetic Oltenia.

Varujan Vosganian despre Oltchim:

Maine voi depune un memorandum in Guvern in legatura cu perspectivele Oltchim. Avem deja un punct de vedre pe care l-am prezentat FMI, CE si BM.

In principiu dansii au agreat ca formula pe care o vom prezenta public maine.

Reprezentantii FMI dau prea putine sanse unei formule viabile pentru Oltchim.

De data asta, avand avantajele solutiei pe care o vom prezenta, s-ar putea sa fie interesanta.

Despre declaratiile lui Victor Ponta (citeste aici):

Premierul nu s-a referit la mine, nu vad de ce ar trebui sa raspund eu.

Cineva, un ministru care nu se simte intr-o stare de confort poate renunta.

Premierul Victor Ponta a reactionat dur la afirmatiile facute de ministrul Economiei, Varujan Vosganian,declarand luni ca cine nu doreste sa ramana in guvern poate sa plece, in conditiile in care niciun un ministru nu este de neinlocuit sau "condamnat la locul de munca". El a fost intrebat luni cum comenteaza declaratiile facute de Varujan Vosganian la Antena 3, potrivit carora s-a creat impresia ca posturile de ministri delegati ar fi fost create pentru a reduce atributiile unor ministri liberali.

"Dar sigur ca aceasta misiune a ministrilor delegati a creat o oarecare confuzie, a lasat sentimentul ca aceasta institutie a fost inventata ca sa destabilizeze ministrii liberali de atributiile lor, eu sper sa nu fie asa si cele doua, trei ministere, cele mai expuse, adica ministerul Finantelor, ministerul Transporturilor si ministerul Economiei, trebuie sa lucreze in asa maniera incat acesta impresie, prima impresie sa nu fie reala", potrivit transcriptului publicat de ministrul liberal pe blogul sau.