Compania Nationala Posta Romana (CNPR) va fi privatizata prin majorare de capital pana la mijlocul lunii iunie, publicarea anuntului de licitatie urmand sa aiba loc pana la finalul lunii februarie, cu conditia aprobarii procedurii de catre Comisia Europeana,se arata in scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI, document obtinut de Mediafax. Intrebat de presa, dupa intalnirea cu reprezentantii Fondului Monetar International, ce se intampla cu Posta Romana, premierul a precizat ca se continua procesul de privatizare, si ca acesta ar urma sa fie finalizat la jumatatea anului 2013.

Guvernul va solicita acordul Comisiei Europene pentru privatizarea unei participatii majoritare la compania de stat Posta Romana prin majorare de capital, se arata in scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI, document obtinut de Mediafax.

In scrisoarea de intentie cu FMI se arata ca pana la inceputul lunii aprilie va fi stabilita o lista de investitori eligibili, prin aplicarea unor criterii de pre-eligibilitate. Guvernul va selecta investitorii eligibili pana la mijlocul lunii mai, iar contractul de privatizare va fi semnat pana la mijlocul lunii iunie 2013, arata Mediafax.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale. Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.