Guvernul incearca sa ofere un ajutor de urgenta de 45 de milioane de euro Combinatului Oltchim, a declarat administratorul judiciar al combinatului, avocatul Gheorghe Piperea. El a precizat ca va avea loc si o restructurare in perioada urmatoare.

"Suntem in momentul de fata intr-o procedura de a lua niste masuri cat se poate de urgente, mai ales furnizarea de utilitati si respectiv materii prime esentiale pentru ca Oltchim sa functioneze. Din punct de vedere social, oamenii nu trebuie sa se astepte ca de maine vor fi dati afara salariatii respectivi. Pe de alta parte, nici nu trebuie sa se astepte ca se va mentine neschimbata aceasta schema de personal. Sunt 3.300 de salariati acolo din care probabil 700-800 "lucreaza", a spus Piperea la Radio Romania Actualitati.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a avut acum trei zile o intalnirei cu reprezentanti ai furnizorilor, actionarilor, sindicatelor, creditorilor, bancilor si administratorul judiciar pentru a le prezenta detalii privind intrarea in insolventa pentru privatizare si pentru a gasi solutii pentru continuarea activitatii combinatului chimic.