Fostul complex energetic Turceni a diminuat impozitul pe profit cu peste un milion de lei - Curtea de Conturi

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 4 februarie 2013, 10:08 Economie | Companii

Fostul complex energetic Turceni a diminuat cu peste 1 milion de lei impozitul pe profit pe care il datora bugetului de stat, ca urmare a "majorarii nejustificate" a cheltuielilor de exploatare cu peste 6,5 milioane lei, potrivit raportului de activitate pe anul 2011 al Curtii de Conturi, citat de Mediafax.

In raportul Curtii de Conturi se mentioneaza ca majorarile de intarziere si penalitatile calculate la suma respectiv sunt de 163.000 de lei.

De asemenea, in raportul Curtii de Conturi se mentioneaza ca fostul complex energetic Turceni a diminuat cu peste 5,8 milioane lei veniturile datorate bugetului local pentru localitatile Matasari si Slivilesti, banii reprezentand "taxa pentru eliberarea autorizatiei de foraje si excavari aferenta lucrarilor de excavare efectuate fara aceasta autorizatie".

Inspectorii au mai constatat la fostul CE Turceni si "diminuarea veniturilor cuvenite bugetului de stat cu suma de 77.000 de lei, reprezentand TVA dedusa din TVA de platit la bugetul de stat, ca urmare a platilor nejustificate pentru cheltuieli de investitii, in suma totala de 397.000 lei, la care se adauga majorari si penalitati de intarziere calculate, in suma totala de 15.000 lei".

De asemenea, CE Turceni a platit "necuvenit" 473.000 de lei pentru lucrari neexecutate, inspectorii descoperind ca banii au fost dati pentru 36 de calorifere si trei scari de inox, care nu au fost montate, respectiv executate.

O alta suma, de 87.000 de lei, a fost platita nejustificat ca impozit pe cladiri pentru casele construite si predate proprietarilor care sunt persoane stramutate din zonele afectate de lucrarile miniere.

Curtea de Conturi a constatat si ca fostul director general de la complexul energetic Turceni a primit necuvenit 21.000 de lei ca "prima salariala" acordata pentru participarea la negocierea cu sindicatele si in comisia de stabilire si evaluare a terenurilor aflate in patrimoniul fostului CE Turceni.

In raportul de activitate pe anul 2011, inspectorii Curtii de Conturi consemneaza ca, dupa verificarile de la CE Turceni, unitatea a platit la buget suma de 740.000 de lei, precum si penalitatile de 164.000 lei. De asemenea, a fost recuperata suma de 180.000 de lei care reprezinta debite restante, plata nejustificata a unor lucrari, precum si cheltuieli salariale nelegale, la suma respectiva adaugandu-se si 9.000 de lei ca majorari si penalitati. In plus, a fost recuperata si suma de 9.000 de lei decontata necuvenit pentru lucrari de reparatii neexecutate.

Inspectorii Curtii de Conturi recomanda stabilirea intinderii prejudiciului creat unitatii ca urmare a platilor nelegale efectuate si mentionate in raport, inclusiv in cazul primei de 21.000 de lei acordata fostului director general. Inspectori recomanda si verificarea impozitelor platite la toate casele construite pentru persoanele stramutate, pentru care s-a declarat si achitat acest impozit in perioada 2009-2011.

Curtea de Conturi recomanda si intrarea in legalitate in privinta obtinerii autorizatiei de excavare pentru lucrarile efectuate incepand cu anul 2007, precum si efectuarea unui inventar al tuturor gestiunilor.

Fostul complex energetic Turceni este, din vara anului trecut, parte a Complexului Energetic Oltenia, alaturi de Societatea Nationala a Lignitului Oltenia si de complexurile energetice de la Rovinari si Craiova.
Material sustinut de Julius Meinl

Trebuie sa cauti si altceva decat mici si bere pe Valea Prahovei si tv de proasta calitate - VIDEOinterviu Formatia Trei Parale, ”pe viata si pe creatie”

“Tu, fetico bălăoară și cu ochi căprii,/ Ce te ții așa măreață? Crezi că nu te știu?/ Mă-ta e spălătoreasă, tac-tu-i sacagiu, / Și tu ești chiftilăreasă-n strada Cișmigiu.” Sa fie viata numai atat, zic eu, si “Chiftilareasa” de la Trei Parale te baga-n boala. I-auzi: “Dau in stanga, dau in dreapta, buzunaru-i plin” - cantare de mandrie, oftica si prejudecata. Intai te loveste interpretarea jucausa, trufasa si monotona. Apoi versul. Numai atat sa fie, cum spun, si vrei sa vezi laboratorul de creatie al celor de la Trei Parale. Vino si tu acum intr-un apartament din mahalaua Ozanei. Florin si Beatrice Iordan, Mihai Balabas ne in-canta cantand si initiindu-ne cum se petrece viata noastra. Incepe! Ca din cimpoi, ca din caval este piesa cu care începem firul poveștilor. Vezi prima parte a VIDEOinterviului Trei Parale.

681 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi