SIF Banat-Crisana vrea sa cumpere Muntenia Invest, administratorul activelor SIF Muntenia (SIF4), aflat in conflict cu Consiliul Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia ales in luna iulie a anului trecut, anunta Mediafax.

Tranzactia are acordul Grupului Financiar Muntenia, care detine Muntenia Invest.

Intentia de preluare a 99,96% din actiunile Muntenia Invest a fost notificata Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) si Consiliului Concurentei, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de SIF Banat-Crisana Bursei de Valori Bucuresti.

SIF Banat-Crisana mentioneaza in comunicat ca pana la finalizarea unei tranzactii, "conditiile in care aceasta ar urma sa se desfasoare raman confidentiale".

"Informam prin prezenta investitorii cu privire la intentia Grupului Financiar Muntenia de a instraina catre Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana intreaga sa participatie detinuta in SAI Muntenia Invest, anume un numar de 119.952 actiuni reprezentand 99,96% din capitalul social al SAI", se arata intr-un comunicat transmis, vineri, Bursei de Muntenia Invest.

Intentia SIF Banat-Crisana pentru preluarea administrarii SIF Muntenia vine in conditiile unui conflict izbucnit intre Muntenia Invest si Consiliul Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia dupa alegerea noilor reprezentanti ai actionarilor intr-o AGA din luna iulie a anului trecut.

In jurul omului de afaceri Gheorghe Iaciu s-au grupat anul trecut mai multi actionari SIF Muntenia care au reusit in luna iulie sa schimbe componenta Consiliului Reprezentantilor Actionarilor, punandu-si reprezentantii lor, intr-o AGA maraton de peste 32 de ore. Grupul actionarilor respectivi detinea atunci aproape 16,9% din actiunile SIF Muntenia.

Miza in AGA pentru alegerea Consiliului Reprezentantilor a fost data de faptul ca acesta are dreptul sa negocieze contractul cu administratorul SIF Muntenia.

Iaciu este cel mai mare actionar al SIF Muntenia si, totodata, este proprietarul complexului comercial Doraly din Afumati.

Dupa schimbarea Consiliului, atat noii membri, cat si Iaciu au solicitat convocarea AGA pentru revocarea administratorului SIF, Muntenia Invest. AGA nu a fost convocata, fiind invocate diverse motive, iar in luna octombrie, un grup de mici actionari ai SIF Muntenia au obtinut in instanta suspendarea deciziilor AGA pentru revocarea vechiului Consiliu si alegerea noilor reprezentanti.

Administratorul SIF Muntenia a interpretat ca aceasta decizie repune in functie vechiul Consiliu.