Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, se intalneste marti, la Bruxelles, cu comisarul european pentru concurenta, Joaquin Almunia, pentru a discuta despre posibilitatea acordarii unui ajutor de stat pentru Oltchim, anunta Agerpres. Oficialul roman va prezenta Comisiei Europene informatiile suplimentare necesare pentru aprobarea acordarii ajutorului de stat pentru Oltchim.

"Avem nevoie de un raspuns de la Comisia Europeana cu privire la acordarea ajutorului de stat. Nu am spus niciodata asa ceva (n.r. ca va aproba acordarea ajutorului de stat fara avizul CE). Nu pot angaja o decizie care nu este doar a mea. Daca cineva a inteles asa, imi pare rau ca nu m-am facut inteles de respectiva persoana. Daca se decide ca nu am primit ajutor, nu exista un termen anumit pentru raspuns, noi speram sa fie cat mai repede. Avem in vedere si un plan B, in care incercam sa rezolvam activitatea curenta pana la primirea ajutorului prin utilizarea unor formule in care unii beneficiari sa ne asigure materia prima", a declarat Varujan Vosganian, luni, dupa intalnirea avuta cu sindicalistii la Ministerul Economiei.

La inceputul saptamanii trecute, Varujan Vosganian a avut o prima discutie la Bruxelles cu Joaquin Almunia referitoare la posibilitatea acordarii unui ajutor de 20 de milioane de euro pentru Oltchim in vederea continuarii activitatii, conform unui comunicat al Ministerului Economiei.