Gigantul industrial german Siemens ar putea suprima 7.000 de locuri de munca in tara sa de origine, ca parte a unui plan de restabilire a rentabilitatii lansat toamna trecuta, scrie cotidianul economic Handelsblatt, citat de AFP.

Cotidianul citeaza surse din randul angajatilor cand scrie de masiva suprimare de posturi si adauga ca vor exista si conflicte sociale in urmatoarele luni, din cauza nemultumirilor.

Puternicul sindicat IG Metall a indemnat membrii sa protesteze joi la toate unitatile Siemens, sub sloganulFara oameni nu poate exista nici marja" (de rentabilitate n. r.)

Siemens, care e angrenata in diverse activitati, de la productia de eoliene, pana la trenuri si centrale electrice, a lansat toamna trecuta un program de restabilire a rentabilitatii in ideea de a economisii 6 miliarde euro. Contactati de AFP, oficialii companiei nu au confirmat cifra de 7.000 ci au spus ca programul gandit sa aduca economii nu este unul de reducere a efectivelor, ci deciziile se vor lua "de la caz la caz".

Siemens AG are 400.000 de angajati pe plan mondial, iar in 2012 cifra de afaceri a fost de peste 78 miliarde euro, iar profitul net, de peste 4,4 miliarde euro.