Premierul Victor Ponta l-a numit pe Enache Dumitru Dan (62 ani), in urma propunerii Partidului Conservator, in functia de secretat de stat la Miniterul Economiei. Potrivit CV-ului postat pe site-ul PC, Enache Dan a fost director la centrul pentru Transfer Tehnologic si Marketing din cadrul Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara. Enache Dan este al patrulea secretar de stat numit la Ministerul Economiei.

  • Hotararea de Guvern privind reorganizarea ministerului, publicata recent in Monitorul Oficial, prevede 7 posturi de secretari de stat si unul de subsecretar de stat. Practic, mai pot fi numiti inca trei secretari de stat si un subsecretar de stat.

In perioada Iunie 2007- Septembrie 2011, Enache Dan a fost director executiv la DEL Project, propria firma de consultanta de afaceri.

In perioada 2005-2007 a fost presedintele Romadvisor LLC, tot o firma de consultanta proprie, cu sediul langa Washington, SUA.

In perioada 2001-2005 a lucrat la Departamentul pentru Comert Exterior pe langa Cabinetul Primului Ministru.

In perioada 1998-2001 a fost director adjunct si Consilier al Secretarului de Stat pentru Comert Exterior in cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Din 1993 pana in 1998 a detinut o serie de functii in cadrul Ministerului Industriilor si Comertului.

In perioada 1986-1990 a fost responsabil de tara pe relatiile Egipt si Sudan in cadrul Ministerului Comertului Exterior.

Din 1976 pana in 1986 a fost inginer la diverse intreprinderir de comert exterior.

A studiat la Institutul Politehnic Bucuresti si Academia de Studii Economice.

Presedinte PC, Daniel Constantin, a anuntat inca de la mijocul lunii ianuarie ca il va propune pe Dan Enache in functia de secretar de stat la Ministerul Economiei. Constantin a mai spus ca "în perioada următoare să validăm încă o propunere pentru funcţia de subsecretar de stat la acelaşi minister".