Ministrul Economiei va fi inconjurat de 7 secretari de stat si un subsecretar de stat, precum si de secretarul general si 2 secretari generali adjuncti, se arata in Hotararea de Guvern privind reorganizarea ministerului, publicata recent in Monitorul Oficial. La conducere se vor mai afla si ministrul delegat pentru energie si ministrul delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri si turism, care vor coordona activitatile din domeniile pentru au fost investiti. In plus, pe langa ministrul economiei va functiona si un colegiu al ministerului.

Ministrul delegat pentru energie este Constantin Nita (PSD), iar cel pentru IMM-uri si Turism, Maria Grapini (PC).

Ministrul economiei, Varujan Vosganian (PNL), si-a exprimat in mai multe randuri nemultumirea fata de posturile de ministri delegati. In luna ianuarie, intr-o emisiune a Antenei 3, a spus ca posturile de ministru delegat au fost inventate pentru "a destabiliza ministrii liberali de atributiile lor". Chestionat de jurnalisti cu privire la aceasta declaratie, premierul Victor Ponta a reactionat cu promptitudine: "Cine nu vrea sa ramana in Guvern poate sa plece".

Inainte de aceasta declaratie, Vosganian mai avertizase, intr-o declaratie acordata site-ului "Curs de guvernare", ca ministrii delegati ar putea primi dreptul de a emite ordine si alte astfel de decizii fara acordul ministrului titular de portofoliu.

In urma cu doua saptamani, Vosganian a criticat modul in care sunt create ministerele. "Noi facem ministere dupa oameni, nu alegem oameni pentru ministere", (...)suntem in administratia centrala ca noaptea in desert", a spus ministrul economiei.

Presa a mai relatat ca potrivit unor surse liberale, Varujan Vosganian ar fi avut o discutie intr-un cerc restrans cu alti colegi de partid, in care si-ar fi exprimat revolta. Ministrul Economiei ar fi spus ca liberalii au avut de pierdut la impartirea ministerelor, informeaza B1. "Daniel Chitoiu este ministru peste un vraf de hartii, Fenechiu doar peste Caile Ferate, Nicolaescu nu are banii de la Sanatate, iar eu cand imi exprim nemultumirile, Ponta ma ameninta ca ma da afara din Guvern", le-a spus Vosganian colegilor, potrivit unor surse liberale, citate de Gandul.

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a rectionat imediat si a spus ca Varujan Vosganian poate sa lase oricand locul unui alt coleg liberal la conducerea ministerului Economiei, daca are nemultumiri mari sau daca ii este greu sa-si desfasoare activitatea.

Vosganian a negat, pe blogul sau, ca ar fi facut acele declaratii in fata altor colegi de partid.