Grupurile siderurgice ArcelorMittal si Voestalpine au confirmat vineri ca sediile lor din Germania au fost perchezitionate joi de Oficiul german anti-cartel, din cauza unor banuieli legate de o intelegere asupra preturilor otelului pentru industria auto din aceasta tara, scrie AFP.

"Confirmam ca Oficiul federal german pentru carteluri a efectuat o ancheta in briourile ArcelorMittal avand ca subiect intelegeri anti-concurentiale prezumtive impotriva actorilor pietei produselor de otel destinate industriei auti", a precizat un purtator de cuvant al grupului.

La randul sau, un purtator de cuvant al austriecilor de la Voestalpine a confirmat si el perchezitii similare la sediul unitatii germane a grupului din Munchen.

Joi seara, germanii de la ThyssenKrupp anuntasera primii ca doua sedii ale diviziei Steel Europe din Duisburg fusesera perchezitionate in acest dosar.

Cele trei grupuri au precizat ca vor coopera cu anchetatorii .

ThyssenKrupp si Voestalpine fusesera deja sanctionate anul trecut de Oficiul anti-cartel pentru apartenenta la un cartel al cailor ferate in Germania. ThyssenKrupp a incasat o amenda de 103 milioane de euro iar doua filiale ale Voestalpine o amenda totala de 8,5 milioane de euro.

In decembrie, compania feroviara de cai ferate Deutsche Bahn a depus plangere impotriva membrilor cartelului, reclamand despagubiri in valoare de circa 750 milioane euro.