Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat pentru HotNews.ro ca va prezenta luni, 11 martie, o propunere privind reducerea cu 15% a cheltuielilor de personal si servicii. Astfel, confirma informatia potrivit careia Victor Ponta a cerut ministrilor sa prezinte, in perioada urmatoare, propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielilor cu personalul si a cheltuielilor cu bunuri si servicii. Intrebat care este numarul angajatilor din Ministerul Economiei care vor fi disponibilizati, Vosganian a spus ca nu poate sa spuna inca ce inseamna acest lucru in numar de personal.

"Luni vom veni cu propuneri care sa arate viziunea noastra asupra reducerii cheltuielilor de personal (...)Ce inseamna acest lucru in numar de personal nu pot sa spun", a spus Vosganian intrebat ce inseamna aceasta reducere cu 15% a cheltuielilor de personal si servicii.

Premierul Victor Ponta a cerut ministrilor sa prezinte, in perioada urmatoare, propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielilor cu personalul si a cheltuielilor cu bunuri si servicii, solicitarea fiind formulata in sedinta de miercuri a Guvernului, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

"Aceasta masura nu implica neaparat disponibilizari de personal, ci urmareste o eficientizare a activitatii in administratie. Nu a fost stabilit un termen imediat, de 2-3 zile, deoarece mesajul va fi transmis in teritoriu, catre structurile subordonate ministerelor", au aratat, joi, sursele citate.

Acestea au mai afirmat ca un nivel mare al cheltuielilor se inregistreaza in administratie pentru consumabile si alte produse, precum si pentru servicii externalizate.

La sfarsitul anului trecut, premierul Ponta a transmis ministrilor ca au ocazia, prin restructurarea Guvernului in vederea stabilirii unei noi configuratii, sa constate care dintre institutiile actuale au prea multi functionari angajati in ultimii ani ca o "sinecura politica" si nu fac nimic, pentru a se desparti de acestia.