Actionarii Oltchim au votat, joi, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, pentru desemnarea lui Bogdan Nicolae Stanescu in functia de administrator special al societatii. Stanescu a fost propus de catre Ministerul Economiei sa preia functia de administrator special, a anuntat, miercuri, ministrul Economiei, Varujan Vosganian. Potrivit ministrului, Stanescu este, in prezent, consilier in cadrul BNR. De asemenea, este licentiat in petrol si gaze si are un doctorat in stiinte juridice.

Vosganian a mai afirmat ca Stanescu are "o lunga experienta in departamentului juridic de la AVAS".

"Maine (joi - n.r.) are loc Adunarea Generala a Actionarilor si reprezentantul Ministerului Economiei este mandatat sa propuna numirea lui Bogdan Nicolae Stanescu ca administrator special. Va fi interfata intre actionari si administratorul judiciar. De asemenea, va desemna si o conducere interimara la Oltchim, avand in vedere ca actualul director general si-a inaintat demisia care intra in efectivitate pe 15 martie", a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, miercuri, la o conferinta de presa.

Contractul de management privat la Oltchim poate fi incheiat, potrivit ministrului Economiei, de catre Adunarea Creditorilor din 15 aprilie 2013.