Administratorul special al Oltchim, Bogdan Nicolae Stanescu, a decis numirea lui Mihail Talpasanu (60 ani) in functia de director general al societatii, se arata intr-un comunicat transmis BVB. Pana la aceasta numire, Talpasanu a detinut functia de director general adjunct in cadrul companiei. Acesta il inlocuieste pe Mihai Balan care si-a inaintat demisia. Comunicatul precizeaza ca incepand cu data de 15 martie, atributiile directorului general se deleaga directorului general adjunct al SC Oltchim, Mihail Talpasanu.

Potrivit CV-ului, Talpasanu este de profesie chimist si a detinut diverse functii in Oltchim inca din 1978.

Actionarii Oltchim au votat, joi, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, pentru desemnarea lui Bogdan Nicolae Stanescu in functia de administrator special al societatii. Stanescu a fost propus de catre Ministerul Economiei sa preia functia de administrator special. Potrivit ministrului economiei, Stanescu a fost, pana la aceasta numire, consilier in cadrul BNR.

"Va fi interfata intre actionari si administratorul judiciar. De asemenea, va desemna si o conducere interimara la Oltchim, avand in vedere ca actualul director general si-a inaintat demisia care intra in efectivitate pe 15 martie", a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, miercuri, la o conferinta de presa.

Contractul de management privat la Oltchim poate fi incheiat, potrivit ministrului Economiei, de catre Adunarea Creditorilor din 15 aprilie 2013.