Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat ca Dezvoltarea parcurilor industriale constituie un domeniu important in Strategia de reindustrializare a Romaniei. Prezent joi la Suceava si joi la Bistrita, ministrul a declarat ca cele doua municipii ar putea intra pe "harta" parcurilor industriale din Romania in urmatorii ani, adaugand ca deja sunt discutii in acest sens la Iasi, Brasov, Ploiesti, Cluj, Bucuresti, dar si in alte localitati care dispun de spatii adecvate, se arata intr-un comunicat transmis presei de Ministerul Economiei.

Potrivit ministrului, prima sedinta a comisiei ce va lucra la strategia de reindustrializare a tarii va avea loc in data de 28 martie, iar strategia ar putea sa fie finalizata in luna septembrie a acestui an, se arata in comunicat.

"Eu nu imi pun atat problema ca sectoarele industriei sa redevina ce au fost, cat a unei industrii care sa fie adecvata realitatilor secolului XXI. Tin foarte mult la industria alimentara, fara de care nu putem imagina un Program de modernizare a satului romanesc, foarte mult si la mica industrie mestesugareasca si la industria orizontala. Eu nu cred ca intreprinderile mici si mijlocii se pot dezvolta doar prin ele insele, ci doar impreuna cu marea industrie. A face frizerii si patiserii e bine, dar nu e destul. Obiectivul este sa dezvoltam industria mica, atelierele mestesugaresti si breslele meseriasilor, care sa fie localizate in zonele suburbane sau rurale", a explicat ministrul Vosganian.

Vosganian a dat ca exemplu si investitiile in tehnologiile moderne, care sunt sustinute la nivel guvernamental. "Romania este performanta in laser. Exista cel putin doua centre, Bucuresti si Iasi, extrem de performante si in avangarda mondiala. Am alcatuit un colectiv impreuna cu colegii mei Nica, Costoiu si Varujan Pambuccian, cu care lucram pe aplicarea tehnologiilor 3D, adica imprimanta volumetrica si nanometrie, care sa fie aplicabile in Romania si cu care sa intram direct in prima linie a industriilor europene", a declarat ministrul.

Potrivit comunicatului de presa, ministrul declarat ca, in opinia sa, reindustrializarea trebuie sa cuprinda si satul romanesc si trebuie sa se faca pe baza unor investitii private si presupune inclusiv o colaborare cu Ministerul Educatiei in ceea ce priveste corelarea cererii cu oferta de pe piata locurilor de munca, indeosebi prin dezvoltarea invatamantului tehnic.