Danone Romania anunta, intr-un comunicat remis marti, ca, in paralel cu retragerea preventiva a unor produse de pe piata, asa cum a anuntat ieri, a trimis, de asemenea, mostre ale acestora spre analiza unui laborator european acreditat. "Rezultatele primite de la laborator in aceasta zi confirma ca aceste produse au un continut de aflatoxina sub limita europeana si, ca urmare, sunt sigure pentru consum", informeaza reprezentantii companiei.

"Dupa alerta nationala referitoare la aflatoxina, Danone Romania a implementat masuri suplimentare si voluntare de auto-control fata de obligatiile legale de monitorizare si control si planul aferent validat de autoritati, inclusiv achizitia unui echipament propriu de testare a continutului de aflatoxina. Niciun lapte pentru care exista suspiciunea unui continut de aflatoxina peste norme nu este acceptat in fabrica", se arata in comunicatul companiei.

De asemenea, Danone reafirma angajamentul sau fata de consumatorii romani si fata de siguranta acestora ca prioritate principala, potrivit comunicatului.

Luni, Danone Romania a decis sa retraga preventiv de pe piata unele produse care ar fi putut sa contina urme de lapte contaminat cu aflatoxina si a blocat in depozitul sau 75 tone de produse dupa ce analizele au aratat ca un lot de lapte primit de la unul dintre furnizorii companiei ar fi continut aflatoxina M1 peste limita legala.