Gigantul chinez al panourilor solare Suntech, numarul unu mondial in urma cu putin timp, a intrat in faliment, a anuntat agentia China Noua, preluata de AFP.

Suntech, societate cotata la New York, este victima unei crize a industriei de sector care, dupa ce a lovit Europa si Statele Unite, face ravagii in China. Un purtator de cuvant al firmei, contactat de AFP, nu a dorit sa comenteze informatia publicata de agentia oficiala de presa chineza.

Aceasta criza a fost precipitata de prabusirea preturilor pentru panourile solare: mai putin de 45% in 2011, urmata de un nou minus 25% in 2012, potrivit calculelor cabinetului de consultanta IHS.

Extrem de cautata de investitori in urma cu ceva vreme, Suntech, care a suferit o pierdere de un miliarde de dolari in 2011, si-a vazut cotatia actiunilor scazand de la 90 de dolari la inceputul lui 2008 la un minim de 0,41 dolari saptamana trecuta. Luni, societatea a admis ca nu a reusit sa plateasca o scadenta a unei emisiuni obligatare de 541 milioane de dolari.