Patru curse Lufthansa care fac legătura între Bucureşti şi Frankfurt, Munchen, Berlin şi Dusseldorf au fost anulate joi din cauza grevei din Germania, noteaza Mediafax care citeaza reprezentantii ai aeroportului Henri Coanda. Compania a adecis sa suspende un total de 670 de zboruri in Europa din cauza grevei de averrtisment, noteaza AFP.

Potrivit surselor citate de Mediafax, una dintre cursele anulate trebuia să decoleze de pe Aeroportul Otopeni spre Frankfurt la ora 06.20 şi să revină în Bucureşti la ora 13.30. O altă cursă de pe Aeroportul Otopeni anulată este cea spre Munchen, de la ora 06.55, care ar fi trebuit să revină la Bucureşti la ora 12.25.

De asemenea, au fost anulate cursa de la Berlin, care trebuia să aterizeze pe Aeroportul Otopeni la ora 14.50 şi să plece înapoi la ora 15.30, şi altă cursă care era programată să ajungă la Bucureşti de la Dusseldorf la ora 14.55 şi să decoleze la ora 15.45.

Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat anularea a peste 500 de zboruri prevăzute joi în Europa, din cauza unei greve de avertisment a personalului de la sol din aeroporturile germane, pe fondul unor negocieri salariale. Ulterior, germanii au anuntat ca anuleaza un numar mai mare de curse: 670.

Aeroporturile din Frankfurt (vest) şi Munchen (sud), principalele două terminale Lufthansa, vor fi afectate de greva organizată de sindicatul Verdi, dar şi cele din Berlin, Hamburg (nord), Dusseldorf şi Koln (vest), a arătat compania pe site.

"Lufthansa anulează aproape toate zborurile în Germania şi în Europa, între ora 5.00 (6.00, ora României) şi 12.00 (13.00, ora României), de pe aeroporturile vizate de greva de avertisment", a precizat compania.