Consiliul Concurentei a anuntat joi ca analizeaza tranzactia prin care Auchan Romania preia controlul asupra real, -hypermarket Romania. Desi tranzactia a fost notificata initial Comisiei Europene, Consiliul Concurentei din Romania a fost considerata autoritatea cea mai potrivita pentru a realiza o analiza detaliata a pietelor pe care Auchan isi consolideaza pozitia in urma preluarii Real, mentioneaza autoritatea. In luna decembrie a anului trecut, Metro Group a anuntat ca a semnat un contract cu retailerul francez Groupe Auchan, in legatura cu vanzarea afacerilor real,- din Europa de Est. In Romania, Auchan va prelua activitatile operationale pentru 20 din cele 24 de magazine real.

  • "Autoritatea de concurenta va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice", se arata in comunicatul Consiliului Concurentei.

Auchan Romania este membra a Grupului Auchan, ce activeaza pe piata comercializarii cu amanuntul de produse alimentare si nealimentare de consum curent in 12 tari. Real Romania este membra a grupului Metro, grup prezent in sectorul comertului cu amanuntul si cu ridicata de produse de alimentare si nealimentare in mai multe tari.

Consiliul Concurentei invita partile terte interesate sa prezinte eventualele observatii sau puncte de vedere in legatura cu operatiunea de concentrare economica pana la data de 29.03.2013.

In anuntul facut in luna decembrie 2012, se preciza ca in Romania, Auchan va prelua activitatile operationale pentru 20 din cele 24 de magazine real, -. Magazinele din Arad, Constanta Nord, Oradea Episcopia Bihorului si Suceava nu vor fi preluate de catre grupul Auchan si ca in momentul de fata, real,- Romania depune toate eforturile sa gaseasca solutia potrivita pentru fiecare dintre aceste locatii, cat mai repede cu putinta.

Despre real,-

real,- Hypermarket Romania s-a lansat oficial in martie 2006 si opereaza 24 de magazine pe piata locala in 18 orase din tara (4 in Bucuresti, cate 2 in Timisoara, Oradea si Constanta si cate unul in Arad, Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca, Deva, Sibiu, Targu Mures, Brasov, Suceava, Bacau, Galati, Ploiesti, Pitesti si Craiova. Reteaua magazinelor real,- comercializeaza aproximativ 70.000 de produse alimentare si nealimentare, provenind de la peste 1.700 de furnizori, dintre care 90% sunt din Romania.