Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat joi ca anuntul de privatizare a companiei CFR Marfa va fi publicat pe 6 sau 8 aprilie, informeaza Mediafax.

"Anuntul de privatizare va fi publicat in momentul in care isi vor termina treaba cei de la Deloitte, consultantii", a spus Fenechiu, raspunzand unei intrebari.

Ministerul Transporturilor a atribuit la 8 martie unei asocieri conduse de Deloitte, din care mai fac parte Musat & Asociatii si Systra, un contract de 2,5 milioane lei (570.000 euro), inclusiv TVA, pentru servicii de consultanta la privatizarea CFR Marfa.

In conferinta de joi, ministrul Fenechiu a explicat ca acordarea contractului s-a facut fara licitatie s-a facut pentru ca "nu exista posibilitatea sa organizam o procedura de licitatie publica cu strigare si sa ne si incadram cu privatizarea pana in termenul de 15 mai."

Fenechiu a anuntat la finele lunii februarie noua conducere a CFR Marfa, formata din economisti, ingineri si juristi, despre care a spus ca nu vor avea contributii directe in privatizare, dar ar trebui "sa mai repare ceea ce se mai poate repara" in activitatea companiei.

Guvernul s-a angajat in ultimele negocieri cu FMI sa publice anuntul de privatizare a CFR Marfa in luna martie a acestui an si sa semneze contractul de vanzare a unui pachet majoritar de actiuni pana la jumatatea lui mai, tranzactia urmand sa fie incheiata atunci cand "toate conditiile vor fi indeplinite".