Compania germana Stanzwerk va construi o fabrica de profile metalice in orasul aradean Ineu, pe un teren cumparat de la Primarie, urmand sa creeze peste o suta de locuri de munca, investitia fiind de 1,5 milioane de euro, informeaza Mediafax.

Primarul orasului Ineu, Calin Abrudan, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca a vandut unei companii germane o suprafata de 8.000 de metri patrati din proprietatea orasului, pentru ridicarea unei hale in care se vor produce profile metalice, productia urmand sa inceapa in toamna.

Terenul, situat in incinta unei foste baze militare, a fost achizitionat de catre investitor cu suma de 57.000 de lei.

"Investitia se va derula in doua etape, prima fiind programata sa fie incheiata in luna octombrie, cand vor fi angajati 50 de oameni, iar a doua in cursul anului viitor, cand personalul angajat se va dubla. Vor fi produse profile metalice si obiecte de feronerie, produsele fiind destinate industriei de mobila", a afirmat Abrudan.

Conform sursei citate, investitia totala este de 1,5 milioane de euro, iar compania a semnat contractul cu constructorul pentru inceperea lucrarilor, hala de productie urmand sa aiba o suprafata de 2.000 de metri patrati.

Investitorul german este compania Stanzwerk, care si-a deschis o filiala la Ineu.