Varujan Vosganian: Romania, Franta, Belgia si Luxemburg pot constitui un patrulater al tarilor interesate de industria siderurgica
"Discutiile cu ministrul francez al Redresarii Productive, Arnaud Montebourg, s-au axat pe importanta elaborarii unei noi strategii a industriei europene, in special a celei siderurgice. Romania, Franta, Belgia si Luxemburg pot constitui un patrulater al tarilor interesate sa protejeze industria siderurgica, nucleu la care se pot alatura si alte tari membre ale Uniunii Europene. Ministrul francez a sustinut propunerea demnitarului roman privind pasii necesari elaborarii unei noi politici industriale comune, pentru a revaloriza vocatia initiala a Uniunii Europene. Cei doi ministri au constatat existenta unor opinii convergente fata de necesitatea nuantarii si flexibilizarii politicii de ajutor de stat a Uniunii Europene", se arata in comunicat.
Intrevederea cu ministrul Comertului Exterior, plasata in contextul noii foi de parcurs a parteneriatului strategic dintre cele doua tari, a vizat principalele directii de consolidare a comertului bilateral prin relansarea unor mari proiecte de interes pentru firmele franceze, precum si a unor noi investitii.
Cele doua intalniri au avut loc in marja vizitei oficiale efectuate in perioada 21-22 martie a.c. de ministrul roman al Economiei in Franta. Totodata, a fost abordata problematica relansarii, in context european, a cooperarii dintre industriile din cele doua tari.
La 30 noiembrie 2012, volumul schimburilor comerciale romano-franceze a fost de 5796,90 milioane euro, din care export 2916,26 milioane euro si import 2880,64 milioane euro. Balanta comerciala a inregistrat un sold pozitiv de +35,62 milioane euro, ponderea comertului cu Franta in total comert exterior fiind de 6,27% (respectiv, 6,96% la export si 5,69% la import).

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
vai de mama noastra
varujane tata, ia-o bre sub aripa obladuitoare a fundatiei matale, cea caruia i-ai dat cateva milioane de euroi cu o luna inainte sa cada guvernul unde erai ministru de finante
Beleregul se inghesuie la siderurgie, o industrie mare consumatoare de energie si apa si de asemenea foarte poluanta, in loc sa mearga pe tehnologii de varf in chimie si medicamente, electronica si automatizari, care au un adaos mai mare, sunt de viitor, sunt putin poluante si mici consumatoare de resurse si energie si care implica o forta de munca ultracalificata.
Cat de neinspirat sau rauvoitor sa fii, ca sa refaci prostiile comunismului ?
Franta+Benelux pun accent pe reglementarea industriei pentru a face dificila intrarea produselor din afara UE: reglementari de mediu, etc
http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/metals-minerals/files/high-level-roundtable-recommendations_en.pdf
Mai bine ne combinam cu Polonia/Cehia si Germania/Italia. Tari mai dinamice.
Cred ca este o greseala sa renunti la niste reguli care protejeaza mediul si sanatatea oamenilor. Industria trebuie sa evolueze si sa polueze mai putin. Asta implica investitii in cercetare.
Cred ca amandoi suntem de acord ca nu ne foloseste la nimic un combinat de pe urma caruia facem cancer la 35 de ani.