Ministrul delegat Dan Sova a vorbit, marti seara, despre viitoarea autostrada Comarnic, asigurand oamenii ca pana in 2016 aceasta va fi finalizata, chiar daca inca nu se stie cine o va construi. "O incepem si o terminam pana in 2016 chit ca ma mut pe ea. Ma mut cu cortul pe autostrada Comarnic si tot o termin", a declarat Sova la Digi 24.

HotNews.roFoto: Hotnews

In privinta companiei care va executa lucrarile, ministrul delegat sustine ca in octombrie va fi aleasa castigatoarea.

"In aprilie va incepe dialogul competitiv cu toti cei patru (candidati - n.red.) si in luna octombrie vom desemna castigatorul. (...) Dialogul competitiv e o procedura care include tot ceea ce inseamna licitatia deschisa, plus cateva etape si conditii suplimentare. E mai grea decat licitatia deschisa", a explicat Sova.

Acesta a adaugat ca nu procedura este problema, ci finantarea. "Proiectul e greu, reamintesc ca in 2004 procedura a esuat, la fel in 2011, pentru ca proiectul nu a fost bancabil. Bancile nu au vrut sa il finanteze", a continuat ministrul delegat, adaugand ca el considera aceasta autostrada o proba de foc pentru a-si demonstra daca poate sa faca ceea ce nu au reusit Guvernele anterioare.

"E o demonstratie nu ca poate Sova, ci ca in Romania se poate, pentru ca am obosit ca atunci cand deschid o usa inainte sa spun 'Buna ziua' mi se spune 'Nu se poate'", a precizat Sova.