Guvernul a aprobat numirea presedintelui Agentiei Nationale de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP), Lucian Vladescu, in functia de membru al Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, a anuntat premierul Victor Ponta, la finalul sedintei Guvernului. Vladescu va fi unul dintre reprezentantii statului in acest consiliu, urmand ca saptamana viitoare sa fie facuta o alta numire, in conditiile in care mandatele actualilor membri expira.

Potrivit informatiilor de pe site-ul Petrom, Consiliul de Supraveghere are urmatoarea componenta: Gerhard Roiss, David C. Davies, Manfred Leitner, Jaap Huijskes, Hans-Peter Floren, Constantin Dascalu, Gheorghe Ionescu, Mark Mobius si Riccardo Puliti.

Lucian Dan Vladescu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitasii Bucuresti, fiind licentiat in stiinte juridice din anul 1995. Incepand cu 1998 a detinut propriul cabinet individual de avocatura. Din luna mai 2012 este presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice.