Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA incepe in luna aprilie procedura de recrutare a mai multi manageri, urmand sa angajeze sapte directori si cinci directori generali adjuncti, a anuntat sambata societatea feroviara, citata de Mediafax.

"Continuand implementarea angajamentelor asumate fata de institutiile financiare internationale, una dintre cele mai mari companii din Romania, CFR SA, va derula aceasta procedura in colaborare cu cel putin trei firme independente, specializate in recrutarea resurselor umane, pentru selectarea personalului pentru cele cinci posturi de Chief Officer (director general adjunct - n.red.). In paralel se va desfasura si procedura de selectie a candidatilor pentru ocuparea celor sapte posturi vacante de director, procedura care va fi efectuata de o comisie interna a companiei", se arata intr-un comunicat al companiei transmis agentiei de presa citate.

Procedurile de selectie sunt deschise inclusiv pentru persoanele care ocupa in prezent posturile. Selectia se va incheia in cel mult 45 de zile.

"Aceasta campanie de recrutare se adreseaza profesionistilor din sistemul feroviar si din afara lui, fiind parte integranta din planul de management pe care l-am prezentat board-ului administrativ. Avem nevoie de o echipa de top management care sa isi asume responsabilitatea unor masuri fara de care situatia dificila a companiei nu se poate redresa. In aceste prime doua luni am reusit deja implementarea unor decizii care au contribuit la reducerea costurilor si la cresterea sumelor care vor fi incasate de companie. Consumul de combustibil este in scadere cu 15%, precum si costurile serviciilor din filiale. Vom avea incasari mai mari si din cresterea chiriilor pentru terenuri si spatiile comerciale din gari", a declarat Dimitrios Sophocleous, director general al CFR SA.

Intre timp, compania a inceput discutiile cu furnizorii pentru a obtine scaderea pretului de achizitionare a energiei electrice.

"Am creat impreuna cu Jandarmeria Romana un plan de protectie care sa descurajeze furturile de componente. Doar anul trecut valoarea pierderilor, provocate de retelele de hoti, depasea suma de zece milioane de euro. La aceasta problema de siguranta se adauga si nivelul extrem de scazut al investitiilor de la buget in ultimi zece ani. Anul trecut, din cei 5.000 de kilometri de cale ferata care aveau nevoie de reparatii capitale, au fost executate lucrari doar pe 12,8 km. Din ratiuni de securitate, dar si comerciale, statul trebuie sa investeasca in acest domeniu critic", a mai spus directorul companiei.

Sophocleous, fost manager la companii precum Romtelecom sau AD Pharma si presedintele Consiliului de Administratie al dezvoltatorului imobiliar Impact, a preluat in ianuarie functia de director general al companiei CFR SA, in urma unui proces de recrutare de manageri profesionisti.

CFR SA administreaza aproximativ 15.000 de km de cale ferata si are in jur de 23.000 de angajati, la care se adauga aproape 5.000 din filiale. Veniturile companiei s-au plasat anul trecut la 4,09 miliarde lei, iar cheltuielile la 3,02 miliarde lei, rezultand un profit de 1,07 miliarde lei, potrivit rezultatelor preliminare.

Comparativ, in 2011 compania a raportat la Ministerul de Finante venituri de 4,07 miliarde lei si o pierdere de 708,4 milioane lei.