Ce faci atunci cand vrei sa iti extinzi afacerea, sau decizi sa iti cresti expunerea pe anumiti clienti? Ce faci atunci cand vrei sa intri pe o piata noua si nu stii nimic despre ea? Cum faci sa fii in permanenta informat asupra situatiei clientilor tai? Sunt intrebari pe care orice om de afaceri, fie ca este antreprenor sau face parte din managementul unei companii, si le pune in fiecare zi.

Coface sustine IMM-urileFoto: Coface Romania

Una dintre solutiile existente de protejare impotriva riscurilor ce decurg din livrarile de marfuri cu plata la termen, este Asigurarea de Credit Comercial. Un astfel de produs este destinat in general asigurarii afacerii unor companii de dimensiuni medii si mari, cu o cifra de afaceri de peste 7 milioane de Euro. Structurarea produsului necesita o evaluare prealabila detaliata a activitatii companiei ce urmeaza a fi asigurata, insemnand niste costuri, prima de asigurare, ce nu pot fi stabilite sub anumite praguri minime.

Pleacand de la premisa ca IMM-urile sunt un motor prin care economia locala poate fi relansata, iar nevoile lor de sprijin pentru dezvoltare sunt tot mai multe si mai acute, Coface a gandit un produs personalizat de protectie, Asigurarea de Credit Comercial SMART.

  • Este un produs unic in piata, adresat IMM-urilor, ce acopera riscul de neincasare a facturilor emise clientilor 
  • Presupune un proces de vanzare simplificat, 7 zile pentru a semna contractul - din momentul in care clientul furnizeaza chestionarul de asigurare completat cu datele companiei 
  • Conditiile si costul asigurarii au fost simplificate si diminuate pentru a raspunde nevoilor unui IMM 
  • Foloseste un sistem flexibil de stabilire a costului pentru a spori accesibilitatea: clientul alege raportul cost/ acoperire optim pentru bugetul si riscul sau 
  • Despagubirea se calculeaza la 80-85% din valoarea pierderii 
  • Plata despagubirii se face rapid, in 30 de zile de la notificarea deschiderii insolventei sau dupa se s-a incercat colectarea creantei in prealabil de catre Coface (in 5 luni), in cazul neplatii prelungite

Fluxul unui astfel de produs este simplificat la maximum si presupune cativa pasi de parcurs, astfel incat asiguratul sa poata beneficia de cele mai bune conditii:

Completare chestionar asigurare

Intalnire pentru a stabili cotatia primei, perioada de asigurare, conditii speciale si alte detalii tehnice

Semnare documentatie de catre Asigurat - contract de asigurare

Accept si semnare din partea Coface Implementare polita asigurare

Asigurarea de Credit Comercial SMART ofera expertiza unuia dintre liderii mondiali in asigurari comerciale, Coface, si totodata, sprijinul unui partener puternic care sa echilibreze relatia cu debitorii, oferind greutate inprocesul de negociere.

Produsul a fost gandit astfel incat sa sustina dezvoltarea afacerii, prin includerea clientilor noi si siguri in polita de asigurare, si totodata oferind posibilitatea de cesionare a politei catre banca pentru a sprijini procesul de obtinere a unei finantari.

Detaliile complete ale produsuluipot fi accesate aici.