Gheorghe Ionescu, cuscrul presedintelui Traian Basescu, si-a depus candidatura pentru un nou mandat in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, desi nu are sustinerea Guvernului, care a decis deja sa propuna pentru cele doua posturi care revin statului pe sefii ANRP si ANRMAP, anunta Mediafax.

Guvernul i-a desemnat pe presedintele ANRP, George Baesu, si pe seful ANRMAP, Lucian Vladescu, ca reprezentanti ai statului in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom (SNP), in conditiile in care mandatele actualilor detinatori ai posturilor, Gheorghe Ionescu si Constantin Dascalu, expira la inceputul lunii viitoare.

Potrivit unor surse, Gheorghe Ionescu si-a depus candidatura pentru un nou mandat in Consiliul de Supraveghere in nume propriu. Acesta este tatal lui Bogdan Ionescu, casatorit cu fata cea mica a presedintelui Basescu, Elena.

El a fost numit in Consiliul de Supraveghere in aprilie 2009, cu un mandat de patru ani, la propunerea Ministerului Economiei, institutie condusa atunci de Adriean Videanu. Ionescu a facut parte din Consiliul de Administratie al Petrom in perioada 2006-2007.

Constantin Dascalu, consilier al fostului ministru al Economiei Ion Ariton, a fost numit in functie in aprilie 2011, cu mandat pana in 4 mai 2013.

Surse oficiale au declarat miercuri ca George Baesu, presedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), a fost desemnat de Guvern ca reprezentant al statului in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, companie controlata de grupul austriac OMV. Numirea a fost avizata in sedinta de miercuri a Guvernului.

In urma cu o saptamana, presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), Lucian Vladescu, a fost desemnat de Guvern ca reprezentant al statului in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom.

Numirile in Consiliul de Supraveghere trebuie avizate de adunarea generala a actionarilor. Statul mai detine, prin intermediul Ministerului Economiei, un pachet reprezentand 20,6% din actiunile OMV Petrom.

Consiliul de Supraveghere al companiei este format din noua membri.