Rompetrol este una dintre cele mai cunoscute marci romanesti din regiunea Marii Negre si Marii Mediterane. Sub acest brand se vand astazi combustibili in Romania, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Franta si Spania. Produsele Petromidia ajung si in tari precum Serbia, Grecia, Turcia si Liban, lucru confirmat si de evolutia in cifre a exporturilor companiei din ultimii ani(Articol Publicitar).

Conform datelor Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor (ANEIR), Rompetrol Rafinare a fost cel mai mare exportator de produse petroliere al Romaniei in 2012, cu o valoare totala de aproximativ 1,7 miliarde de dolari. Clasamentul ANEIR numara 1.000 companii, dintr-un total de 17.044 firme exportatoare, iar Grupul Rompetrol este prezent in top cu trei companii - Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals si Rompetrol Gas.

Anul 2012 a reprezentat o etapa-cheie in strategia de dezvoltare a Grupului - modernizarea si cresterea capacitatii de procesare a rafinariei Petromidia de la 3,8 la 5 milioane de tone pe an. Astfel, majorarea productiei si a vanzarilor de carburanti vor contribui semnificativ in viitor la cresterea prezentei Rompetrol in regiunea Marii Negre si a Marii Mediterane.

Grupul Rompetrol estimeaza pentru acest an o crestere cu 15-20% a exporturilor de produse petroliere, valoare totala ridicandu-se la peste 2 miliarde de dolari.