Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, sustine ca au fost primite multe oferte din partea unor mari companii din domeniul industriei chimice care doresc sa participe la privatizarea Oltchim. Ministrul mai afirma ca saptamana viitoare incepe chiar si un dialog cu aceste companii. "Dialogul nu va fi facut public", a adaugat Vosganian in cadrul sedintei Guvernului de miercuri.

"Va informez in avanpremiera ca exista un numar important de oferte serioase din partea unor mari companii din domeniul industriei chimice care si-au manifestat in scris intentia de a participa la privatizarea Oltchim. Noi de saptamana viitoare incepem dialogul cu aceste companii. Dialogul nu va fi facut public, nu dorim sa reiteram experienta anterioara, care a dus la esecul privatizarii. La timpul util vom prezenta aceste oferte, in cursul unei proceduri transparente de privatizare", a spus Vosganian.

Acesta a mai afirmat ca Oltchim a acumulat datorii de 793 de milioane de euro in decursul timpului. Vosganian mai sustine ca saptamana viitoare se vor intalni creditorii, urmand sa inceapa programul de reorganizare care sa pregateasca societatea pentru privatizare. "Suntem in cautarea unei sume de 15 milioane de euro, suma care nu poate fi data de la buget", a mai precizat Vosganian.

Despre investitori care ar putea prelua Oltchim a vorbit si administratorul judiciar, Gheorghe Piperea, intr-un interviu acordat HotNews in urma cu doua saptamani. Piperea spunea atunci ca exista investitori strategici care ar putea sa preia Oltchim. "Exista doua tipuri de investitori. Sunt 2 sau chiar 3 actori din domeniul petrochimic. Eu as vrea din totul sufletul sa vand unui astfel de actor care este respectat si care impune respect. Dar exista si 5-6 fonduri de distress care ar putea sa preia aceasta societate, punand-o la punct financiar si peste 5 ani sa o revanda".

Aproximativ 1.000 de angajati de la Oltchim si Arpechim au protestat marti in Piata Victoriei, in fata Guvernului, scandand "Iesi afara, javra ordinara!", "Mincinosii" si "Hotii" si apostrofandu-l pe premierul Victor Ponta pentru ca, din postura de sef al executivului, nu a rezolvat problemele combinatrlot si nu si-ar fi respectat promisiunile din campanie.