Cunoscutul om de afaceri Ioan Niculae, impreuna cu un grup de antreprenori romani cu afaceri cumulate de peste trei miliarde euro, va infiinta o Asociatie a investitorilor locali, evenimentul oficial de infiintare urmand sa aiba loc pe 17 aprilie, noteaza Capital.ro care citeaza Agerpres. Niculae a vorbit pentru prima data despre intentia sa de a infiinta o asociatie a investitorilor la finele lunii martie la TVR, mentionand ca asociatia va fi similara cu Consiliul Investitorilor Romani.

"Principalul obiectiv al acestei asociatii il constituie sustinerea si promovarea capitalului romanesc", a declarat omul de afaceri Ioan Niculae. Cei care se vor implica in acest proiect au afaceri cumulate de peste trei miliarde euro.

La evenimentul oficial de constituire a asociatiei si-au anuntat intentia de a participa zeci de antreprenori din agricultura, turism, feroviar, comert, industria alimentara, energie, IT, retail, constructii, servicii medicale, farma, potrivit Agerpres, citat de Capital.ro

Cei care doresc sa devina membri ai acestei asociatii sunt asteptati la evenimentul de constituire, cand se vor dezbate Statutul Asociatiei si problemele cu care se confrunta in acest moment mediul de afaceri autohton.

Pe lista invitatilor sunt si membri ai Guvernului, ai Senatului si ai Camerei Deputatilor, precum si reprezentanti ai confederatiilor patronale, reprezentative la nivel national.

Niculae a vorbit pentru prima data despre intentia sa de a infiinta o asociatie a investitorilor la finele lunii martie la TVR, mentionand ca asociatia va fi similara cu Consiliul Investitorilor Romani.

"Am observat de-a lungul anilor modul absolut unitar in care firmele straine, agentii economici straini au stiut sa se organizeze prin Consiliul Investitorilor Straini. Initiativele acestuia s-au soldat de cele mai multe ori cu succes, in sensul ca acte normative cu caracter economic si de alta natura au fost inspirate si din dorinta acestora, care au stiut sa isi sustina cauza. Din punctul meu de vedere este o treaba de laudat si nu de criticat!", a declarat omul de afaceri Ioan Niculae la emisiunea "O data in viata", difuzata la TVR si citata de finantistii.ro

Potrivit lui Niculae, antrenprenor roman inseamna toti cei care, in afara locurilor de munca pentru familie, reusesc sa creeze si cel putin alte 2-3 locuri de munca pentru altcineva din afara familiei.

"Sa constituim asadar, daca nu ceva in oglinda, ceva similar, un Consiliu al Investitorilor Romani, prin care sa spunem ceea ce ne dorim in privinta mediului economic. Noi, antreprenorii romani asiguram peste 50% din forta de munca din Romania si peste 30% din Produsul Intern Brut al tarii - si cred ca ar fi cazul ca in acest moment sa avem si noi o voce unitara, care sa ne sustina interesele, care sunt dealtfel interesele tarii", a precizat Niculae.