Orice firma care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca poate alege sa-si recompenseze angajatii cu ocazia unor evenimente speciale (Paste, Craciun, 8 Martie sau 1 Iunie) intr-un mod eficient financiar si logistic, oferindu-le salariatilor tichete cadou sau carduri preplatite. Ticket Cadou® emis deEdenredreprezinta tichetul cadou numarul 1 din Romania care ofera flexibilitate, avantaje logistice si fiscale pentru firmele ce aleg sa foloseasca acest tip de beneficiu in relatia cu proprii angajati, parteneri de afaceri, sau clienti.

CadouFoto: Edenred

Cardul Compliments® este primul card preplatit adresat in exclusivitate companiilor din Romania care reprezinta varianta eleganta de recompensare si motivare a clientilor sau a partenerilor de afaceri, functionand similar cu un card bancar. In plus, Cardul Compliments se poate personaliza cu imaginea, logo-ul si mesajul dorit de companie.

Ce avantaje fiscale prezinta cele doua produse?

Cui si cu ce ocazie se pot acorda tichete sau carduri cadou deductibile fiscal?

De ce sa optati pentru tichete sau carduri cadou?

  • Tichetele si cardurile cadou reprezinta calea de mijloc intre banii cash (varianta impersonala si efemera) si cadourile tangibile (varianta personala, dar ineficienta).
  • Banii cash nu creeaza o legatura memorabila intre cel care ofera cadoul si cel care il primeste
  • Exista riscul ca un cadou fizic sa nu fie pe placul angajatului

Unde se pot utiliza Ticket Cadou si Compliments?

Ticketul Cadou este acceptat ca metoda de plata in peste 55,000 de locaţii din România, iarcardul Compliments este acceptat in peste 3,000 de locatii din Romania.

Ce articole pot fi achizitionate cu Ticket Cadou si Compliments?

Tichetele cadou si cardurile Compliments ofera posibilitatea achizitionarii unei game foarte largi de produse: imbracaminte, incaltaminte, bijuterii, electrocasnice, carti, flori, cosmetice, alimente etc.

Care este atitudinea romanilor fata de cadouri?

Peste o treime din romani (36.4%) au declarat ca au primit în ultimul an cadouri pentru care nu aveau utilitate sau nu și le-au dorit, conform unui sondaj CATI derulat în luna noiembrie 2012 de catre Mednet Marketing Research Center pentru Edenred. Sondajul a fost realizat cu scopul de a releva atitudinea romanilor fata de cadouri, atat din perspectiva incidentei cazurilor in care persoanele intervievate au primit lucruri inutile sau nedorite, cat si din perspectiva felului in care au decis sa actioneze sau sa foloseasca ulterior respectivul cadou.

Atitudinea celor intervievati in momentul primirii unui cadou nedorit variaza astfel:

Cadrul legal pentru:

Ticket Cadou

  • Legea 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşa
  • Ordonanta de Urgenta nr. 58/26.06.2010, publicata in Monitorul Oficial nr. 431 din 28 iunie 2010
  • Legea 571/2003 privind Codul Fiscal

Cardul Compliments

  • Legea 571/2003 privind Codul Fiscal

Despre Edenred:

Edenred, compania care a inventat tichetele de masa Ticket Restaurant® si leaderul mondial in servicii preplatite adresate companiilor, concepe si furnizeaza solutii care faciliteaza viata salariatilor si imbunatatesc eficienta organizatiilor. Edenred activeaza in 40 de tari, avand 6 000 de angajati, aproape 580 000 companii si organizatii client, 1.3 milioane de parteneri afiliati si 36.2 milioane de beneficiari..