Persoanele disponibilizate de la Oltchim vor beneficia timp de doi ani, de un venit lunar de circa 1.800-2.000 lei, a declarat ministrul economiei, Varujan Vosganian. Acesta a precizat ca acest venit va fi cumulat din somaj si venituri de compensare. "Lucram la o hotarare de Guvern care sa preveada ca in situatia unor disponibilizari, salariatii sa-si primeasca drepturile. Acestea se adauga salariilor comenatorii", a spus ministrul. De altfel, Executivul a adoptat, marti, o Ordonanta de Urgenta privind aplicarea in perioada 2013-2018 a unor masuri de protectie sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare.

"Salariatii disponibilizati de la Oltchim vor primi sume de aproximativ 1.800 - 2.000 lei, lunar, timp de doi ani. Sunt ajutoare din somaj si venituri de compensare. Si vor putea sa participe si la masa credala si pot obtine si salarii compensatorii. Vor putea avea un venit final mare. Noi speram insa ca aceste persoane sa fie reintegrate odata cu privatizarea Oltchim", a spus Vosganian.

Acesta a mai afirmat legat de Oltchim ca in acest moment capacitatea de productie este de aproape 30%, fata de 6% cat era la inceputul anului. Vosganian a mai precizat ca incepand de saptamana viitoare vor fi semnate acorduri de confidentialitate cu companiile si agentiile care vor dori sa se implice direct in privatizarea Oltchim. Potrivit ministrului, exista "circa 10 parteneri importanti, dintre care doi in Romania".

"Dorim ca pana la sfarsitul anului sa elaboram strategiile necesare pentru o viziune industriala pe termen lung",a spus ministrul.