Presedintele Consiliului de Administratie (CA) al CFR Marfa, Mustafa Aysun, a demisionat, la mai putin de doua luni de la preluarea functiei, au declarat pentru Mediafax surse din companie fara sa ofere detalii.

Economist si fost bancher, Aysun a fost numit sef al Consilului de Administratie al CFR Marfa in luna februarie, cand ministrul Transpoturilor Relu Fenechiu a anuntat noua conducere a companiei, care urmeaza sa fie privatizata.

Fenechiu spunea atunci ca noua conducere a CFR Marfa - CA si directori - nu va avea atributii directe in privatizare, dar ar trebui "sa mai repare ceea ce se mai poate repara" in activitatea companiei.

Ministrul a aratat ca nu ii cunoaste personal pe cei care fac parte din noua conducere a CFR Marfa, acestia fiind selectati dupa CV, mentionand ca managerii vor avea o activitate grea, complexa si foarte multa munca.

Licitatia pentru pachetul de 51% din actiunile CFR Marfa va porni de la un pret de 180 milioane de euro, iar castigatorul va fi stabilit la jumatatea lunii iunie.

Luni, Ministerul Transporturilor a respins planul de administrare propus de Consiliul de Administratie al CFR SA, ceea ce a dus la incetarea mandatului administratorilor. In urma respingerii planului, Lucian Isar a pierdut pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei care administreaza infrastructura feroviara, iar Dimitris Sophocleous a demisionat din functia de director general.

Fosta conducere a CFR SA a transmis un comunicat agentiei MEDIAFAX in care a acuzat factorul politic ca este "disperat" sa nu piarda controlul unei companii de stat si a finantarilor europene.