Compania CFR Marfa are un nou presedinte al Consiliului de Administratie (CA), administratorul Liviu Radu preluand aceasta pozitie dupa demisia lui Mustafa Aysun, anunta agentia Mediafax.

Surse din cadrul companiei au declarat joi seara ca Mustafa Aysun a demisionat de la conducerea CA, la mai putin de doua luni de la preluarea functiei.

CFR Marfa precizeaza ca Aysun Mustafa si-a dat demisia din functia de presedinte si de membru al Consiliului de Administratie in data de 3 aprilie 2013, respectiv 10 aprilie 2013, din motive personale.

"Membrii Consiliului de Administratie au luat act de decizia domniei sale, iar pentru buna desfasurare a activitatii societatii, tot in sedinta din 10 aprilie 2013, Liviu Radu, care detinea functia de membru, a fost numit presedinte al CA, in conformitate cu prevederile Legii 31/1990 privind societatile comerciale", potrivit sursei citate.

Economist si fost bancher, Aysun a fost numit sef al Consilului de Administratie al CFR Marfa in luna februarie, cand ministrul Transpoturilor Relu Fenechiu a anuntat noua conducere a companiei, care urmeaza sa fie privatizata.

In afara lui Aysun, restul administratorilor numiti la vremea respectiva sunt Alexandru Dragos Draghici (jurist), cu experienta managementul unor companii nationale si multinationale, Liviu Radu (inginer), Bogdan Constantinescu (economist), Dan Constantinescu (inginer), Ionut Georgescu (jurist) si Dan Belcea (economist), potrivit datelor anuntate de reprezentantii Ministerului Transporturilor. Draghici este si directorul general al companiei.

Fenechiu spunea in februarie ca noua conducere a CFR Marfa - CA si directori - nu va avea atributii directe in privatizare, dar ar trebui "sa mai repare ceea ce se mai poate repara" in activitatea companiei.

Ministrul a aratat ca nu ii cunoaste personal pe cei care fac parte din noua conducere a CFR Marfa, acestia fiind selectati dupa CV, mentionand ca managerii vor avea o activitate grea, complexa si foarte multa munca.

Licitatia pentru pachetul de 51% din actiunile CFR Marfa va porni de la un pret de 180 milioane de euro, iar castigatorul va fi stabilit la jumatatea lunii iunie.

Luni, Ministerul Transporturilor a respins planul de administrare propus de Consiliul de Administratie al CFR SA, ceea ce a dus la incetarea mandatului administratorilor. In urma respingerii planului, Lucian Isar a pierdut pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei care administreaza infrastructura feroviara, iar Dimitris Sophocleous a demisionat din functia de director general.