Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a intalnit luni, cu oamenii de afaceri reuniti in nou-infiintata "Asociatia Forumul Investitorilor Autohtoni 2013", organizatie in care presedintele Interagro, Ioan Niculae, este unul dintre fondatorii asociatiei. Oamenii de afaceri prezenti la discutii au mentionat ca au propria lor strategie de reindustrializare, pe care o vor pune la dispozitia Ministerului Economiei si a Guvernului, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economei. Membrii noii asociatii au vorbit si despre problema cresterii preturilor la gazele naturale si a energiei electrice, aratand ca acestea afecteaza business-ul autohton.

In cadrul intalnirii, Varujan Vosganian a expus intentia Ministerului Economiei de a realiza, in acest an, cu consultarea industriasilor, a unei Strategii de Reindustrializare, invitand si "Asociatia Forumul Investitorilor Autohtoni 2013" sa contribuie la aceasta.

La intalnire au participat din partea antreprenorilor romani Ioan Niculae (PATROROM/INTERAGRO), Marius Opran (UGIR 1903), Vasile Turcu, Dumitru Constantin si Mihai Ivascu (CONPIROM), Spiros Vamvakas (STICEF), Sereny Aurica (Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania), Constantin Chiriac (Patronatul Industriei de Celuloza si Hartie), Traian Carpen (Federatia patronatelor RECOMAT).

In asociatie sunt reprezentate companii romanesti precum Tiriac Holding, Ana Holding, CrisTim, Pambac Bacau, Romconstruct, Romenergo, Albalact, Class, Vincon, Armax Gaz Sibiu, Paralela 45, Raureni, Sanador, Bostina & Asociatii, Banca Carpatica, Electromontaj.

Mentionam ca reprezentantii InterAgro, alaturi de cei ai asociatiei CONPIRON, cer cu insistenta autoritatilor romane amanarea liberalizarii preturilor la gaze.