​Compania petroliera azera de stat SOCAR are in prezent 14 benzinarii in tara si vrea sa mai deschida 10 anul acesta, ceea ce inseamna ca numarul de angajati va creste cu 120-130, a spus intr-un interviu pentru HotNews seful filialei romane a companiei, Hamza Karimov. SOCAR e interesata si de achizitii pe partea de benzinarii, insa studiaza si posibilitatea de a investi si in alte lucruri in tara noastra cand va primi unda verde de la Baku, a mai spus Karimov la evenimentul legat de cupa de minifotbal dedicata eroului national al Azerbaidjan-ului, Heydar Aliyev.

SOCAR a deschis in 2011 prima sa benzinarie, iar acum are 14, toate in zona Moldovei, insa continua extinderea.

"Pana acum am investit 30 milioane euro in benzinarii in Romania si pentru anul acesta avem aprobat un plan de investitii chiar mai mare decat cel de pana acum", a spus Hamza Karimov.

Compania are 14 benzinarii in prezent, in zona Moldovei, dar are sub constructie mai multe, in diverse faze de finalizare, iar pana la final de an se vor adauga zece, inclusiv in vestul tarii "In Oradea am inceput constructia, in Arad asteptam sa iasa autorizatia", spune CEO-ul SOCAR.

De mai mult timp, Karimov spune ca vrea o benzinarie SOCAR si in Bucuresti "Este cea mai mare dorinta a mea, deja suntem in discutie si as vrea ca anul acesta sa avem una-doua statii in Bucuresti".

Numarul de angajati este de circa 215 in Romania, insa va creste, fiindca la fiecare statie sunt 12-13 angajati, iar zece statii vor duce efectivele spre 350 de persoane.

Intrebat daca SOCAR ar fi interesata sa achizitioneze benzinarii mai mici, Karimov a raspuns afirmativ "Sigur ca da, analizam toate posibilitatile"

"SOCAR nu a venit in Romania doar sa deschida benzinarii", spune seful filialei locale a companiei azere de petrol. In ce alte sectoare ar putea SOCAR sa investeasca? Karimov spune ca sunt cateva domenii in discutie.

De ce nu a investiti pana acum SOCAR in alte segmente in afara de benzinarii? "Probabil analizele financiare facute pana acum nu au reusit sa convinga conducerea SOCAR sa faca pasi concreti", a spus el, intr-un interviu acordat la etapa pe Romania a cupei Heydar Alyiev la minifotbal, competitie pe care SOCAR o organizeaza in opt tari europene in onoarea eroului national al natiunii azere: Heydar Aliyev.

SOCAR are afaceri anuale de peste 10 miliarde dolari si a investit in mai multe tari: Georgia, Turcia (unde se construieste o rafinarie), Romania, dar si Elvetia (unde a cumparat o subsidiara a Exxon Mobile). In plus, compania este jucator important in proiectele TAP, TANAP si Nabucco West.