Roberto Scagnoli a fost ales noul presedinte al Camerei de Comert Italiana pentru Romania (CCIpR), dupa demisia lui Guglielmo Frinzi, informeaza un comunicat de presa al CCIpR.

Comunicatul CCIpR aminteste ca, in data de 17 aprilie, Guglielmo Frinzi si-a prezentat demisia irevocabila din functia de presedinte al Camerei de Comert Italiana pentru Romania, din motive de natura personala. Frinzi a ocupat aceasta functie timp de 14 ani.

In data de 24 aprilie, Ing. Roberto Scagnoli a fost ales noul presedinte al Camerei de Comert Italiana pentru Romania de catre Consiliul de Administratie al CCIpR, precizeaza sursa citata.

Roberto Scagnoli este Country Manager Romania al societatii Telespazio (Finmeccanica-Thales Company), prezenta in tara prin RARTEL SA, joint venture intre Telespazio si Societatea Nationala de Radiotelecomunicatii.

A fost ales consilier al CCIpR in anul 2006 si a ocupat functia de vicepresedinte din 2011.

"In calitate de nou presedinte al CCIpR intentionez sa fortific activitatea Camerei in sectoarele strategice pentru antreprenoriatul italian precum energie, agricultura si industria usoara. Activitatile noastre vor fi desfasurate in stransa colaborare cu Ambasada Italiei la Bucuresti, Institutul Italian de Comert Exterior si alte institutii italiene din Romania", a declarat Scagnoli imediat dupa alegerea sa.