Compania americana OmniTRAX, Grup Feroviar Roman (GFR) si asocierea dintre Transferoviar Grup (TFG) si Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria au depus documentatia de participare pentru precalificarea la privatizarea CFR Marfa.

"Documentatia a fost depusa de compania americana OmniTRAX, asocierea Transferoviar Grup - Donau-Finanz si GFR", a declarat agentiei Mediafax ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

OmniTRAX, inregistrata in Denver, Colorado, este una dintre cele mai importante companii feroviare si de management al transporturilor private din America de Nord, potrivit datelor publicate pe site-ul propriu.

Transferoviar Grup, companie controlata de omul de afaceri Calin Mitica, a fost infiintata in 2003 si are drept obiect de activitate servicii de transport/logistica feroviara si manevra feroviara de marfa, gestionarea de infrastructura feroviara, constructia de cai ferate, drumuri si autostrazi. Compania activeaza atat pe piata din Romania, cat si la nivel international.

Compania detine participatii majoritare in cadrul firmelor UV Aiud si Transferoviar Calatori.

Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria este un fond de investitii fondat in 1957, administrand active de peste doua miliarde de euro in domenii precum managementul activelor, investitii, fuziuni si achizitii, restructurari, dezvoltare rezidentiala. Donau-Finanz este calificat in faza finala a procesului de privatizare a companiei feroviare BDZ din Bulgaria.

Consortiul a anuntat miercuri, intr-un comunicat, ca a depus documentele de participare pentru privatizarea CFR Marfa.

Grup Feroviar Roman, este al doilea mare operator de transport feroviar de marfa din Romania si face parte din grupul Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica. GFR a anuntat in februarie ca a fost admis pe lista scurta la privatizarea BDZ Cargo.