Tinta noilor actionari ai Blue Air pentru 2013 este pastrarea cifrei de afaceri a companiei la nivelul anului trecut, dar si mentinerea numarului de pasageri la cel putin 1,5 milioane anual, a declarat, duminica, directorul general al Blue Air, Gheorghe Racaru, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

"Toate biletele vandute pana in acest moment vor fi onorate asigurand transportul pasagerilor, iar operatiunile de zbor vor continua conform orarului existent. Practic, este o continuare a activitatii Blue Air, a unei companii infiintate in urma cu 9 ani care a crescut si a ajuns sa transporte anual peste 1,5 milioane de pasageri. Firma doreste sa se consolideze pe piata", a spus Racaru.

Reprezentantul actionarului majoritar al companiei Blue Air, Airline Management Solutions, avocatul Arthur Flieger a adaugat ca transferul efectiv al business-ului Blue Air se va finaliza probabil in 2-3 saptamani.

Compania Airline Management Solution, un start up cu actionariat romano-belgian, a fost declarata castigatoarea licitatiei pentru preluarea business-ului operatorului aerian low-cost Blue Air, valoarea tranzactiei cifrandu-se la 30 milioane euro.