Slovak Telekom, o divizie a gigantului german Deutsche Telekom (DT) - proprietar indirect al Romtelecom si Cosmote Romania, a ajuns la un acord cu compania romaneasca RCS&RDS pentru preluarea operatiunilor de cablu si satelit TV ale firmei din Slovacia, potrivit unui anunt al subsidiarei DT citat de Mediafax.

Slovak Telekom nu a facut publica valoarea tranzactiei cu Digi Slovacia. Tranzactia are nevoie de acordul autoritatilor slovace de concurenta pentru a fi incheiata.

Cele doua parti au ajuns la un acord pe 14 mai, iar Slovak Telekom va prelua 100% din actiunile Digi Slovacia. Achizitia va intari pozitia Slovak Telecom pe piata de servicii TV. Compania romaneasca are circa 270.000 de clienti pe piata de internet si televiziune prin satelit si cablu din Slovacia.

Slovak Telekom are circa 180.000 de clienti pentru serviciile TV prin fire de cupru, fibra optica si satelit, potrivit publicatiei britanice Broadband TV News. Conform sursei citate, Digi Slovacia va deveni o subsidiara a Slovak Telekom.