Seful Sony studiaza posibilitatea ca o parte din divizia de divertisment a companiei sa fie cedata, propunerea venind din partea lui Daniel Loeb, cel care conduce fondul de investitii Third Point care, cu 6,5% din capital, este cel mai mare actionar la Sony, scrie Les Echos.

Kazuo Hirai, CEO al Sony, a spus miercuri ca propunerea se studiaza acum si nu se stie daca va deveni realitate. Loeb propune ca Sony sa cedeze 15-20% din divizia de muzica, filme si divertisment, iar aceasta ar deveni o companie separata de grupul-mama si ar urma sa fie listata.

Hirai a tinut insa sa sublinieze ca vorbim doar de o propunere care va trebui indelung studiata de board-ul Sony fiindca e refera la o divizie - cheie. Loeb, seful fondului de investitii Third Point, spune ca Sony se va putea concentra pe diviziile producatoare de gadget-uri.

Sony a postat primul profit anual din 2008 incoace, pe fondul aprecierii yen-ului fata de dolar si datorita vanzarii unor sedii, insa lucrurile sunt departe de a fi roz. Compania estimeaza profit si in anul fiscal curent, insa vanzarile de camere digitale si de console de jocuri vor scadea, marea speranta fiind partea de smartphone-uri.

Sony a postat un profit net de 458 milioane dolari in anul fiscal 2012-13 incheiat la 31 martie, in timp ce in anul fiscal 2011-12 pierderile fusesera de cinci miliarde dolari.

Sony a facut multe pentru a reveni pe profit dupa cinci ani grei. A renuntat la un joint-venture de productie de televizoare cu Sharp si Samsung, a micsorat alte divizii si a vandut mai multe sedii, inclusiv cladirile din New York pentru care a obtinut 1,1 miliarde dolari.