​Daca ai o firma mica (adica mai putin de 50 de salariati), esti unul din cei peste 100,000 de antreprenori din Romania care se straduiesc sa razbata in hatisul economiei actuale, care duc lumea inainte si care angajeaza peste 1 million dintre salariatii din Romania. Orice mic secret care te ajuta sa-ti faci afacerea mai rentabila poate fi diferenta intre succes si dezastru. Asa ca, daca inca nu ai descoperit tichetele de masa, afla chiar acum cum poti economisi 1,200 de lei anual, pentru fiecare salariat pe care il angajezi.

Ticket RestaurantFoto: Edenred

Din fiecare 100 de lei pe care un antreprenor ii ofera angajatului ca salariu net, antreprenorul mai plateste inca aproximativ 80 de lei la bugetul de stat, reprezentand taxe patronale (CASS 5.2%, fond de somaj 0.5 %, CAS 20.8 %, FNUASS 0.85 %, fond de risc si accidente minim 0.4 %, fond creante salariale 0.25 %) si taxe salariale (impozit pe venitul salarial 16%, CAS individual 10.5 %, fond de somaj 0.5 %, asigurari de sanatate 5.5 %).

Spre deosebire de salariu, in cazul tichetelor de masa, si patronii, si salariatii sunt scutiti de taxele sociale. Astfel ca firma face o economie importanta, iar salariatul castiga si el.

In Romania, pentru fiecare zi lucratoare efectuata, salariatii pot primi cate 1 tichet de masa, a carui valoare este de 9.35 lei. Asta inseamna o suma medie de 196.35 de lei lunar per angajat, suma scutita de taxe patronale si salariale. Efectiv, ca antreprenor, economisesti aproximativ 100 de lei/ salariat in fiecare luna daca optezi sa acorzi tichete de masa comparativ cu acordarea aceleiasi sume de bani in numerar.

S-ar putea spune ca o economie de 100 de lei pe luna nu inseamna mare lucru…. Ca e prea complicat, ca doar companiile mari dau tichete de masa, ca tichetele sunt o « inginerie » tipic romaneasca... Sigur? Sa vedem!

Mitul nr. 1: Tichetele de masa renteaza doar daca ai multi angajati. FALS!

Iata de exemplu cat economiseste o firma cu 5 angajati : 104.64 lei / luna x 5 salariati x 12 luni = 6278.4 lei/ an.

Nu trebuie sa fii neaparat o companie cu sute de angajati ca sa ai obiceiuri profitabile de management. Orice firma, cu oricati angajati, poate economisi cu Ticket Restaurant.

De ce sa risipesti niste bani pe care ii poti economisi ? Fii sigur ca nimeni n-a ajuns bogat risipind banii !

Mitul nr. 2: Salariatii nu vor tichete, pentru ca nu le pot cheltui in voie. FALS!

Cheltuielile cu hrana sunt oricum necesare, iar cu tichetele de masa Ticket Restaurant salariatii chiar isi pot cumpara orice produse alimentare isi doresc, din peste 55,000 de magazine alimentare sau restaurante partenere Ticket Restaurant. In orice colt al tarii, e simplu sa platesti cu Ticket Restaurant.

Iar daca vorbim de o marire de salariu, e clar ca e mai usor si mai profitabil sa dai tichete de masa, decat bani. Astfel ca, daca nu iti permiti sa le maresti salariile, tichetele de masa pot fi raspunsul de care aveai nevoie.

Iar pentru firma, toata munca de administrare a tichetelor de masa dureaza mai putin de 30 de minute pe luna. Daca lucrezi cu compania Edenred, liderul emitenta a tichetelor de masa cu marca Ticket Restaurant, poti comanda tichetele chiar si pe Internet. Tichetele iti sunt livrate direct la sediul tau, sau la fiecare punct de lucru, la data si ora care iti convin.

Mitul nr. 3 : Tichetele de masa sunt o inventie romaneasca. FALS!

Tichetele de masa au fost create in Marea Britanie si Franta si s-au extins treptat, demonstrandu-si utilitatea in toata Europa. Statele din toate tarile membre ale Uniunii Europene le folosesc cu succes pentru a incuraja angajatorii sa creasca puterea de cumparare a angajatilor lor, pentru a determina o mai buna nutritie a populatiei active, dar si pentru a reduce platile informale de pe piata muncii si din magazine.

Afla cati bani poti economisi oferindu-le salariatilor tichetele de masa :

www.edenred.ro/TicketRestaurant

www.edenred.ro