E.ON ar putea renunta la proiectele sale in energia eoliana daca va fi aprobata ordonanta privind amanarea acordarii de certificate verzi
"Unica sansa a acestui proiect este acordarea unui ajutor de stat", a precizat directorul general al E.ON. Daca se va realiza, termocentrala de la Braila ar urma sa aiba o capacitate de 800 MW.
E.ON are proiecte pentru dezvoltarea unor parcuri eoliene cu o capacitate de 120 MW in regiunea Moldovei.
In cadrul conferintei, Frank Hajdinjak a mai spus ca a solicitat o majorare cu 10% a tarifului de distributie a gazelor, ceea ce ar insemna o crestere de 3% a pretului final. Trebuie precizat ca preturile la gaze pentru consumatorii casnici oricum vor creste in acest an, cu 8% in iulie si cu 2% in octombrie, din cauza aplicarii calendarului de liberalizare. In ceea ce priveste tariful de transport, decizia finala apartine Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).
E.ON intentioneaza sa deruleze, in acest an, investitii de circa 370 milioane de lei. Practic, pentru 2013, bugetul de investitii se mentine la nivelul din anul precedent, sumele fiind directionate catre proiectele de modernizare a retelelor de distributie.
"Totusi, as vrea sa atrag atentia asupra faptului ca recentele decizii si anunturi ale autoritatilor din domeniu, cum ar fi, de exemplu, cea privind introducerea taxei de monopol natural, precum si scaderea volumelor de gaze si energie electrica distribuite, ar putea pune in pericol mentinerea bugetului de investitii la nivelul planificat", a spus Frank Hajdinjak.
Acesta considera ca au fost investitii realizate intr-un mediu de afaceri dificil. "Investitiile realizate de E.ON sunt cu atat mai semnificative cu cat au fost realizate intr-un mediu de afaceri dificil. Este esential ca acestea sa fie continuate in anii urmatori intr-un ritm sustinut si speram ca tendinta tot mai accentuata a autoritatilor de a revizui cadrul legal, uneori peste noapte, sa nu afecteze planurile de investitii ale companiilor din sectorul energetic", a precizat directorul general al E.ON Romania.
Cifra de afaceri consolidata a grupului de companii E.ON in Romania s-a situat, in anul 2012, la 5,2 miliarde lei ( 1,18 miliarde de euro), un nivel peste cel inregistrat in anul 2011. Volumele de gaze naturale si electricitate comercializate anul trecut s-au situat la circa 34 TWh, in usoara crestere fata de 2011.

O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Blestematii nu se vor opri aici. Chiar sintem o tara neguvernabila, cum zicea Gunther Oettinger. Oricine si orice, oricare idee sau principiu pot fi atacate si desfiintate in orice moment.
Cea ce nu e normal este ca o parte din costul investitiei in energia regenerabila sa fie platita de populatie de parca noi sintem actionari in respectiva firma . Totul se reduce la bani , scurt . Cum nu avem actiuni de ce sa-i platim lui investitia . E problema lui ,de calculele facute ,de amortizari ale investitiei...etc .Iar acum vor ajutor de stat .
Pai ce mai EON sinteti handicapati de vreti ajutor de stat ???
ca sa se dea startul acestei industrii romania a accordat ajutoare, dar acum ca industria este deja dezvoltata, ar trebjui fiecare sa se descurce pe propriile picioare !
anul acesta se va scumpi gazul cu 10% si ce vor face milioanele de pensionari romani cu pensiile lor mizere (in marea majoritate) ?
asta este intrebarea !
statul trebuie sa aiba grija nu de cei bogati ci de cei saraci care mor cu zile de saracie !
Nu vezi de asemenea costul subventiei la carbune ! Ne costa extrem de scump voturile din Gorj aqle lui Ponta. PS. Tona de carbune polonez livrat la Deva costa cu 15% mai ieftin decat tona de carbune (nespalat) la gura minei.
ducă-se învârtindu-se, ajunge că au băgat sectorul energetic din oltenia în faliment! ce mai vor? încă alte și alte subvenții supte de pe pielea noastră?!!?
tupeu jegos, marș!!!!!!!!
Vantul cu costa dar captarea si transformarea lui in energie utila costa. De 3 ori mai mult decat energia clasica. O sa spui ca investitia trebuie sustinuta intr-un fel si ca odata atins un anumit prag aceasta forma de energie va fi autosustenabila. Fals, eolienele exista de peste 30 de ani si inca nu exista tehnologia care sa produca energie la un pret comparat cu cea clasica.
mama voastra de profitori
mars afara!!! imputiti orasele la voi!!!!
Asta e doar inceputul, asa-zisa "liberalizare" ne va aduce preturi duble sau chiar triple la gaze si energie.
Ungurii, care au sange in instalatie si nu stau in genunchi, ca noi, la "Inalta poarta" de la Bruxelles, au anuntat nationalizarea distributiilor de gaze si energie si transformarea lor intr-o companie nationala non-profit, care va vinde aceste utilitati la pretul de profuctie. Deja au redus preturile la gaze si curent cu 10%, in timp ce la noi le vor scumpi pana va iesi lumea in strada.
In Canada, nationalizarea acestor companii de distributie s-a facut in anii '70 si de atunci canadienii au printre cele mai mici preturi la energie din lumea civilizata.