Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, sustine ca salariul mediu brut al directorului general al Cuprumin este de doar 4.700 lei, nu de 45.000 lei asa cum a fost prezentat intr-un tabel transmis de Guvern presei. "Nu stiu de unde au aparut aceste sume si rog ca Ministerul Economiei sa fie scos din aceasta discutie", a declarat Vosganian. Potrivit B1, in urma acestei declaratii, premierul Victor Ponta a reactionat spunand ca ministrul Economiei nu are de unde sa stie ce se intampla in cadrul sedintelor deoarece nu este prezent la ele.

"Directorul general al Cuprumin a avut pe toata perioada ianuarie-aprilie un castig mediu brut de 4.700 de lei, ide zece ori mai putin decat suma vehiculata, iar Consiliul de Administratie despre care se spune ca incasa 1.000 de euro pe sedinta, de fapt este platit cu 10 lei pe sedinta. Pentru a avea 1.000 de euro consiliul de administratie ar trebui sa se intalneasca de trei ori pe zi si in zilele nelucratoare", a mai precizat ministrul.

Victor Ponta sustine ca Varujan Vosganian nu stie care sunt salariile, daca nu e prezent la sedinte. "De zece ori mai mic ? Nu ar putea sa aiba de zece ori mai buna activitate ? Ca...Varujan, daca nu e la sedinte, nu stie lucrurile astea! Daca sunt salarii mai mici, e foarte bine, ideea este sa avem o regula valabila pentru toti", a spus Victor Ponta, potrivit B1.

Guvernul a adoptat miercuri Ordonanta de Urgenta prin care se plafoneaza salariile conducerii companiilor de stat, care vor putea fi de cel mult sase ori mai mari fata de venitul mediu brut dintr-o ramura, a anuntat miercuri ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, citat de Agerpres. Masura a fost insa acompaniata de o eroare de comunicare, in conditiile in care biroul de presa a prezentat o lista cu asa-zisele salarii enorme ale directorilor companiilor de stat, care de fapt erau propuneri sau fonduri de salarii pentru intreaga conducere executiva.

  • UPDATE In ultima perioada s-au inmultit atacurile premierului la adresa unor persoane care provin din randul liberalilor. In cursul zilei de joi, Victor Ponta i-a transmis sefului ANRE "sa isi faca treaba si sa ne dea sfaturi mai putine!", iar miercuri a initiat un schimb de replici cu ministrul sanatatii.

Premierul Victor Ponta i-a transmis sefului Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrilet, sa isi faca treaba si sa dea mai putine sfaturi, dupa ce acesta a afirmat miercuri ca autoritatile ar trebui sa fie preocupate in special de veniturile populatiei, nu de mentinerea la un nivel jos, pe baze "nesustenabile", a preturilor energiei, transmite Mediafax.

"Toata lumea e foarte buna la dat sfaturi. Domnul presedinte de la ANRE e bun la sfaturi. Eu astept de la el sa aiba grija sa aplice regulile europene, ca inca la ANRE vad ca, in afara de energie eoliana, ei nu stiu altceva. Sa isi faca treaba si sa ne dea sfaturi mai putine !", a declarat Victor Ponta joi, dupa participarea la bilantul Consiliului Concurentei.

Presedintele ANRE, Niculae Havrilet, a declarat miercuri la conferinta "Mediafax Talks about Energy" ca autoritatile trebuie sa fie preocupate in special de cresterea veniturilor populatiei, nu de mentinerea la un nivel jos, pe baze "nesustenabile", a preturilor energiei.

Miercuri, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului sanatatii Eugen Nicolaescu sa aiba mai multa grija asupra informatiilor "care pleaca din minister". Ministrul i-a raspus ca "transparenta nu este un lucru rau". "Anumite lucruri care sunt in stadiul de proiect, in grupuri de lucru, daca unii doresc sa le dea la presa, nu putem sa ii oprim. Sigur, sa incercam sa povestim ca de fapt nu sunt asumate, sunt numai ciorne si nu trebuie sa raspundem noi pentru ele", a adaugat Nicolaescu. Dupa aceste explicatii, premierul a ramas fara replica timp de cateva secunde dupa care a afirmat ca "numai de idei nastrusnice nu avem nevoie". Declaratiile au fost facute la inceputul sedintei de Guvern.