Casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), care a consiliat compania americana Bechtel Corporation in negocierile cu statul roman privind rezilierea contractului pentru constructia Autostrazii Transilvania, transmite intr-un comunicat ca Ana-Diculescu Sova, asociat in cadrul NNDKP, nu a avut "nicio implicare" in aceste negocieri, asistenta juridica pentru Bechtel fiind asigurata de un alt avocat din cadrul firmei. NNDKP respinge astfel "toate acuzatiile de conflict de interese formulate in legatura cu asistenta juridica acordata companiei Bechtel", dupa ce presa a dezvaluit ca Ana Diculescu-Sova este mama vitrega a ministrul delegat Dan Sova, responsabil de marile proiecte de infrastructura.

"Intamplarea ca dansa este casatorita cu tatal ministrului Dan Sova nu justifica faptul ca i se pune la indoiala, in mod constant, probitatea morala. Calomnierea prin vehicularea unor declaratii neconforme cu realitatea ne va da dreptul de a actiona in justitie pentru tragerea la raspundere a detractorilor nostri", afirma NNDKP.

Precizarile transmise marti de NNDKP, intr-un comunicat remis HotNews.ro:

"In contextul semnarii actului aditional de incetare a contractului dintre Bechtel Corporation si CNADNR, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) aduce urmatoarele precizari legate de asistenta profesionala acordata firmei americane. Acestea au drept scop prezentarea situatiei reale, menite sa contribuie la informarea corecta a opiniei publice.

  • Contractul dintre Bechtel Corporation si Statul Roman a fost negociat si incheiat in decembrie 2003. NNDKP nu a fost implicata in niciun fel in aceste negocieri care au condus la incheierea contractului.  
  • Bechtel Corporation ni s-a adresat in anul 2005, pentru asistenta la negocierea unor modificari ale contractului, solicitate de CNADNR. Aceasta asistenta a fost acordata de Ion Nestor. Ana Diculescu-Sova nu a participat in niciun fel la negocieri. Precizam ca dansa este coordonatoarea practicii de litigii a NNDKP, activitatea sa cantonandu-se exclusiv in acest domeniu.
  • Simona Neagu, care asistase CNADNR la incheierea contractului in anul 2003, s-a alaturat departamentului de litigii al NNDKP in anul 2006 (asadar la trei ani de la incheierea contractului si la un an de la negocierea actului aditional de modificare).
  • In anul 2013 Bechtel Corporation a solicitat NNDKP asistenta la negocierile purtate cu CNADNR in vederea incetarii contractului. Asistenta juridica la aceste negocieri a fost asigurata de Lavinia Ionita, avocat senior specializat in contracte FIDIC, Ana Diculescu-Sova neavand nicio implicare.
  • In acest context, respingem toate acuzatiile de conflict de interese formulate in legatura cu asistenta juridica acordata de NNDKP companiei Bechtel Corporation cu ocazia incetarii contractului cu CNADNR, precum si declaratiile mincinoase, insinuarile si speculatiile facute in ultimele zile la adresa Anei Diculescu-Sova si a firmei noastre.  
  • In cei 23 de ani de activitate, avocatii NNDKP s-au remarcat prin profesionalism si etica desavarsite, recunoscute atat pe plan intern, cat si international. In ceea ce o priveste pe Ana Diculescu-Sova, moralitatea si excelenta sa profesionala au fost o constanta in cei 37 de ani de cariera, dumneaei bucurandu-se de o faima si apreciere profesionala nestirbite in randul comunitatii juridice romanesti si al clientilor.
  • Intamplarea ca dansa este casatorita cu tatal ministrului Dan Sova nu justifica faptul ca i se pune la indoiala, in mod constant, probitatea morala. Calomnierea prin vehicularea unor declaratii neconforme cu realitatea ne va da dreptul de a actiona in justitie pentru tragerea la raspundere a detractorilor nostri".