Fabrica de Arme Cugir a incheiat un contract in vederea livrarii de arme usoare catre o tara NATO, a anuntat ministrul economiei, Varujan Vosganian. Acesta nu a dorit sa precizeze despre ce tara este vorba. In schimb, a spus ca acest contract ii companiei sa-si dubleze capacitatea si sa angajeze inca 300 de persoane. In prezent, fabrica de Arme Cugir are peste 600 salariati.

"Am convenit sa prezentam in Guvern un Memorandum pe care l-am acceptat impreuna cu ministerele, prin care sa angajam 300 de persoane la Fabrica de Arme", a precizat Vosganian.

Vosganian a mai spus ca a discutat cu reprezentantii Ministerului Finantelor ca de fiecare data cand sunt incheiate contracte suplimentare fata de capacitate, companiile sa poata face angajari in plus, chiar daca sunt unitati care merg in pierdere. Practic, a cerut sa fie angajat personal pe perioada contractului.

"Ministerul de Finante este, in general, foarte retinut la crearea de noi locuri de munca la unitati care au datorii, temandu-se poate, pe buna dreptate, ca noi angajari ar putea sa sporeasca pierderile", a precizat Vosganian.

Fabrica de Arme Cugira avut anul trecut o cifra de afaceri de 11 milioane lei.