Dan Sova, ministrul delegat pentru Marile proiecte de infrastructura si Investitii Straine, a declarat la Berlin ca Deutsche Bank si BMW se numara printre companiile care ar putea investi in Romania, potrivit ProTV. Potrivit celor spuse de Sova, Deutsche Bank ar fi interesata sa investeasca in segmentul de autostrada dintre Comarnic si Brasov ce a fost scos la concesiune, iar BMW s-ar arata interesata de deschiderea unei fabrici in Romania, cu toate ca oficialii companiei germane au negat in trecut astfel de zvonuri si au precizat ca BMW nu va deschide nici o uzina in Europa.

BMW in Romania?Foto: BMW Group

Aflat in vizita la Berlin alaturi de premierul Victor Ponta, ministrul delegat pentru Proiectele de infrastructura si Investitii Straine a declarat ca Deutsche Bank si BMW se numara printre companiile care ar putea investi in Romania, informeaza Pro TV.

Dan Sova spera sa convinga cea mai mare banca germana, Deutsche Bank sa finanteze construirea in parteneriat public-privat a autostrazii Comarnic-Brasov. Potrivit acestuia, banii nemtilor ar urma sa finanteze compania ce ar prelua respectivul segment, autostrada urmand a fi apoi concesionata pe 30-40 de ani, iar Deutsche Bank si-ar putea recupera banii din taxele puse apoi pe autostrada.

Guvernul a scos in luna februarie la concesiune tronsonul de 58 de kilometri de autostrada intre Comarnic si Brasov. Pentru aceasta lucrare s-au aratat interesate si au depus oferte patru firme si asocieri - Asocierea Vinci (Franta)- Aktor (Grecia) - Strabag (Austria), UMB Spedition-Tehnostrade (Romania), Impregilo S.p.A - Salini (Italia) si firma chineza China Communications Construction Company Limited.

Potrivit relatarii corespondentului Pro TV la Berlin, Sova sustine ca si BMW s-ar arata interesata de deschiderea unei fabrici in Romania.

Cu toate acestea, in urma unor zvonuri similare aparute in luna martie, oficialii companiei germane au negat ca BMW ar fi interesata sa deschida o fabrica in Romania sau in vreo tara din Europa Centrala si de Est.

“Nu vrem sa deschidem vreo uzina niciunde in Europa. Deci nici in Ungaria sau in alta parte in Europa Centrala si de Est” - Harald Kruger – membru in consiliul de conducere al BMW Group (18 martie).

Mai mult, in octombire anul trecut, vicepresedintele BMW a spulberat mitul unei fabrici BMW in Romania, mentionand totusi ca producatorul auto "scaneaza" toata Europa pentru a identificai noi oportunitati de afaceri, furnizori si tehnologie.